Шефът на Газпром“ Алексей Милер поде идеята на президента Путин

...
Шефът на Газпром“ Алексей Милер поде идеята на президента Путин
Коментари Харесай

Шефът на „Газпром“ „пое топката“ от Путин за „Турски поток“ и предупреди ЕС за тавана на цените

Шефът на „ Газпром “ Алексей Милер поде концепцията на президента Путин за ролята на „ Турски поток “ при снабдяването с газ на Европа и предизвести съюза, че  може да спре всички доставки, в случай че бъде натрапен таван на цените.  „ По " Турски поток " " Газпром " може да достави обилни количества газ за Европа “, сподели ръководителят на компанията Алексей Милер пред държавната телевизия " Россия 24 ".  Руският президент Владимир Путин сподели по време на " Руската енергийна седмица ", провела се на 12-14 октомври в Москва, че доставките на газ могат да бъдат ориентирани на юг, в случай че Европейски Съюз има интерес към тази концепция.

Таван върху цената на газа ще бъде едностранно нарушаване на комерсиалните контракти за доставка, съобщи Милер. Той добави, че това е съображение и " Газпром " да спре да извършва своите задължения. Руската газова компания е подготвена да строи още тръби по дъното на Черно море в акваторията на Турция и Русия, с цел да обезпечи опцията Турция да стане газов хъб за Европа, разяснява Милер пред " Россия 24 ".

В Европейски Съюз преглеждат опцията да успокоят газовите пазари и сред тях е и таван на цената като вид. В края на септември 15 страни, измежду които и България, желаеха ограничаване върху цената на газа. Но Германия, Нидерландия и Дания са срещу концепцията, тъй като тя може да провокира недостиг на пазара.

С декрет на Владимир Путин съветският газов колос наложи едностранна смяна в метода на заплащане по контракта за доставка на газ за европейските страни. На всички, които не се съгласиха с тези условия, доставките на газ бяха спрени. Постепенно и количествата съветски газ понижиха и сега той е под 10% от микса, внасян в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР