Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че големите социални мрежи

...
Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че големите социални мрежи
Коментари Харесай

Зукърбърг отговори на Тръмп: Социалните мрежи не бива да бъдат арбитри на истината

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг съобщи, че огромните обществени мрежи не трябва да се трансформират в пазители на политическата тирада в интернет. Той сподели това в подтекста на опасността на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да наложи регулации на тези компании, съобщи ДПА.

" Не считам, че Facebook или която и да е интернет платформа би трябвало да бъде съдия на истината ", сподели Зукърбърг в изявление за канал Си Ен Би Си, излъчено през днешния ден. Той дефинира сходен сюжет като нещо рисково.

По-късно през днешния ден Тръмп ще издаде декрет по отношение на обществените мрежи, заяви Белият дом. В. " Ню Йорк таймс " написа, че указът може да направи за тези компании по-трудно да се пазят от обвинявания, отнасящи се до отговорността им за оповестеното в платформите им наличие.

По-рано през седмицата Тръмп изригна против съперниците на Facebook от Туитър, откакто от платформата сложиха сигнален знак на негова обява, приканващ потребителите да ревизират дали изнесените от президента в обявата обстоятелства против гласуването по пощата дават отговор на действителността.

Ставаше дума за изказване на стопанина на Белия дом, че подобен вид гласоподаване може да докара до всеобщи измами с гласовете. Това се случи на фона на водения сред президента и демократите спор дали на хората би трябвало да бъде разрешено да гласоподават по пощата на тазгодишните избори предвид на пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР