Шефът на американския граничен патрул Джейсън Оуенс нарече ситуацията, развиваща

...
Шефът на американския граничен патрул Джейсън Оуенс нарече ситуацията, развиваща
Коментари Харесай

Шефът на американския граничен патрул нарече ситуацията на южната граница заплаха за националната сигурност

Шефът на американския граничен патрул Джейсън Оуенс назова обстановката, разрастваща се на южната граница на страната, опасност за националната сигурност.

„ Това е опасност за националната сигурност “, сподели той по CBS. „ Сигурността на границите е значима част от националната сигурност. Ако не знаем кой идва в страната ни, не знаем и желанията им. Това е опасност и те се възползват от нашата накърнимост. “

Оуенс означи, че броят на арестуваните мигранти на границата постепенно се приближава до 1 милион от началото на фискалната 2024 година, която стартира в Съединените щати през октомври 2023 година

Той сподели, че броят на сходни произшествия може да доближи повече от 2 милиона до края на годината.

„ Това е огромна цифра, само че това, което в действителност ме държи безсънен през нощта, са 140 000, които съумяха да избягат. И това са единствено случаите, за които знаем “, добави той, имайки поради незаконните мигранти, които съумяха да преминат границата и да се скрият, макар фактът, че са записани от камери и датчици.

Припомняме, че казусът с мигрантите и опазването на границата с Мексико е основна в конкуренцията за Белия дом в Съединените щати.

През последните месеци интензивно се разяснява миграционният напън от този граничен пункт, откакто Върховният съд позволи на администрацията на президента Байдън да отстрани преградите, които щатът Тексас издигна, чиято цел е да блокират мигрантите.

Една вест, идваща оттатък Океана, стана поле за изява на орди конспиратори. Ето какво в действителност се случва

Въпреки това губернаторът подреди на Националната армия на Тексас да продължи да поставя още бодлива тел. Ситуацията сега е спокойна. Наплив от мигранти няма.

Само на метри от оградата се срещаме с Роберто Лопез, пенсиониран преподавател, който живее тук откогато е роден.

„ По едно време през декември имаше взрив от мигранти, това беше за 2-3 седмици. След това, а и преди този момент в никакъв случай не е имало такива проблеми. Сега нищо изключително не се случва, сякаш медиите го направиха огромен проблем “, споделя той.

Източник – CNN/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР