Шеф Лука Малакрида, капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния

...
Шеф Лука Малакрида, капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния
Коментари Харесай

Шеф Лука Малакрида пристига за Седмицата на италианската кухня

Шеф Лука Малакрида, капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния тим на Асоциацията на италианските професионални готвачи, идва в София за VII-та седмица на италианската кухня по света. Тя ще се организира от 14 до 20 ноември, като през тази година ще бъде под надпис: „ Задружност, резистентност и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и отбраната на планетата “. Кампанията цели да подчертае достолепията на италианската кулинарна традиция в чужбина като характерен детайл на марката " Италия ", като в това време поддържа износа на артикули от бранш земеделие и хранително-вкусова индустрия.

В програмата от събития се ще включат заведения за хранене предлагащи италианска кухня и кафе и вносители на италиански артикули, в които ще имат тематични менюта и дегустации. Автобус, движещ се по линия 413 в София, ще бъде брандиран с тематиката на Седмицата на италианската кухня по света.

Шеф Лука Малакрида ще организира благотворителен кулинарен курс в Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални усложнения „ Светове ".  А 10 обичайни италиански предписания, готови от началник Рита Монастеро, ще бъдат издадени в двуезична брошура и публикувани гратис в границите на седмицата.

В България Седмицата на италианската кухня по света се провежда от Посолството на Република Италия в България, Италианската комерсиална организация – ИТА София, Италианския културен институт в София, Италианската готварска академия и се разпространява от Министерството на външните работи на Република Италия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР