Шайнхай обяви днес нов рекорд - 2100 случая на COVID-19

...
Шайнхай обяви днес нов рекорд - 2100 случая на COVID-19
Коментари Харесай

Шанхай ще продължи да прави тестове за ковид на всичките си жители

Шайнхай разгласи през днешния ден нов връх - 2100 случая на COVID-19 на дневна база, съобщи Ройтерс. Трети следващ ден продължава и тестването на 26-милионното население на китайския мегаполис. Няма признаци, че скоро може да се чака облекчение на локдауна в града. Други китайски градове стягат противоепидемичните ограничения, даже скоро да не е имало новозаразени.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31252
Китайските управляващи настояха в Шанхай да бъдат взети по-строги ограничения против ковид и държи на политиката си на тотално премахване на болестта с аргумента, че тя е от главно значение за поддържане на ниски равнища на смъртност от коронавирус и непретоварване на здравната система.

Тази седмица градове, като Чжънчжоу в централната провинция Хънан, оповестиха, че ще тестват всичките си към 12,6 милиона поданици, откакто за няколко дни бяха открити дребен брой асимптоматични случаи.
Пекин стегна разпоредбите за постоянен скрийнинг на чиновниците в основни браншове - всички чиновници в старешки домове, учебни заведения и институции, работещи с вносни артикули, са длъжни един път седмично да си вършат тест за коронавирус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР