Шаржове и политически карикатури могат да се видят нова изложба

...
Шаржове и политически карикатури могат да се видят нова изложба
Коментари Харесай

Карикатури на властта в новата изложба на „Прас-Прес”

Шаржове и политически карикатури могат да се видят нова галерия на карикатуристите от „ Прас-Прес” Христо Комарницки, Чавдар Николов и Алла и Чавдар Георгиеви.

Разходка с „ непорочните моми” в „ Райската градина” на площад „ Народно събрание”. Това оферират карикатуристите от „ Прас-Прес”, които две години обрисуват виртуален пъкъл, в който основни герои са 24 високопоставени лица, изявени в политическия живот на България.

„ Това е нашата задача – да покажем една друга позиция върху това, което вършат политиците, които вършат каквото си искат”, сподели Чавдар Николов.
Снимка: btvnovinite.bg

Пряк път до „ Райската градина” има посредством частния асансьор на Цветан Цветанов.

„ Това преля чашата или в случай че се изразим по-грубо – запуши канализацията”, добави карикатуристът.

Карикатуристите признават, че върху хартията има отпечатък на техния яд.

„ Напоследък има от ден на ден яд, неодобрение, незадоволеност, които избиват на листа, и това се дължи на извънредно влошената медийна обстановка в България, на тази задушаваща цензура, която под разнообразни форми ни притиска отвсякъде”, акцентира Христо Комарницки.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Дразни ме наглостта. Наглостта е изключително дразнеща, тъй като някои от ръководещите усещат слабостта на нашето гражданско общество и си разрешават напълно необмислено да приказват по тези въпроси. Връщам се на това с жилищата, че всичко е законно. И подаването на оставки е също някакъв тип безочливост. Да, ние си подадохме оставката, всичко е ок. Ами аз бих предложил, за какво не си продадат жилищата на цените, на които са ги купили, ще се намерят хора да ги купят”, сподели още Чавдар Николов.

Как наподобява осмян абсурдът с жилищата на властта, на който е отдаден и новият брой на вестника?

„ Ако отворите една от страниците ще видите по какъв начин покривът е разрушен и лети асансьорът с Цветан Цветанов. Това е една тавтология, че той въпреки всичко напусна властта, само че въпреки всичко остава в асансьора”, изясни Чавдар Георгиев.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Смелостта ни коства това, че нашият бизнес е прекомерно умален. Фактически ние стопански сме затегнати с една примка към шията”, безапелационен е той.

„ Чрез карикатурите изричаме едно сатирично мнение и хората доста ни се радват и имаме по този начин аплодисментите и хората доста ни се радват, само че измененията стават в Народното събрание. Ние мислихме по някакъв метод да оформим своя партия, зад която, в случай че имаме симпатизанти, бихме могли ние да се включим в управлението”, сподели Чавдар Георгиев.

„ Ние може би ще предложим наша листа от хора, които по един или различен метод заслужават това. Ще изчакаме нашата аудитория да даде предложения”, сподели Христо Комарницки.

Снимка: btvnovinite.bg

Дали ще има нова партия или не, следва да забележим. Дотогава карикатуристите Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов не престават да основават политически шаржове. Част от тях могат да бъдат видени като част от изложбата им „ Непорочните моми” до 12 април.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР