Шарено, печено, ароматно - истинска кулинарна магияНеобходими Продукти● свинско месо

...
Шарено, печено, ароматно - истинска кулинарна магияНеобходими Продукти● свинско месо
Коментари Харесай

Шарено месно руло, печено на фурна

Шарено, печено, ароматно - същинска кулинарна магия

Необходими Продукти

● свинско месо - 1 кг
● наденица - 50 - 60 г сурова
● моркови - 1 - 2 бр.
● чушки - 1 бр. алена
● пушени гърди - 25 - 30 г
● бекон - към 100 г, нарязан на филийки
● яйца - 2 бр., твърдо сварени
● кашкавал - 50 - 60 г
● гъби - 100 г
● черен пипер
● кимион
● сол
● чесън - 3 - 4 скилидки
● олио

За соса


● масло - ½ пакетче от 125 г
● брашно - 2 с.л.
● сос - от изпеченото руло
● черен пипер
● бяло вино - 3/ 4 ч.ч.

Начин на подготвяне

Можете да употребявате месо от всяка част на прасето, само че би трябвало да го „ разгърнете ” с ножа като пелена с правоъгълна форма. Леко се начуква. Месото се овкусява със сол, кимион, черен пипер и счукания чесън. Така престоява 2-3 часа.

Почистените цели моркови; изчистената от семената и нарязана на ленти, необятни 1. 5 – 2 см., чушка и почистените и разполовени гъбите се задушават до полуготовност във вода, едвам се покрият зеленчуците.

Не изхвърляйте водата от задушаването. Морковите се срязват на две по дължина, а от линиите чушка деликатно се смъква месестата част, като се плъзга ножа по ципата. Яйцата се варят 7- 8 минути, с цел да станат твърди, и след обелването се режат на четири.

На огромна дъска се подреждат едно до друго резенчетата бекон. Върху тях се слага овкусеното месо. В единия край се подреждат по цялата дължина наденицата, чушката и се завива един път; след тях нарязаните на ленти пушени гърди и морковите и се завива още веднъж; подреждат се яйцата, гъбите и нарязания на ленти кашкавал и соленото руло се завива плътно за финален път.

Завързва се с конец и се слага в намазана с олио тавичка, рулото също се намазва с олио и се налива 1 ч. ч. вода. Похлупва се с похлупак. Пече се в авансово загрята фурна на оптималните градуси 30-35 минути. Все отново би трябвало да ревизирате дали се е изпекло рулото.

Сос:

Загрява се маслото и в него се запържва брашното до златисто. Прибавя се виното и сосът от печеното и се разбърква пламенно, да се получи хомогенна примес до мечтаната плътност. Ако прецените, че сосът е гъст се прибавя от водата, в която са задушавани зеленчуците. На края се слага и черният пипер.

Преди сервиране се маха конецът, рулото се нарязва на филийки. Върху тях се полива по малко от соса. Поднася се с гарнитура по избор. Моето беше с картофено пюре и туршия.

Шареното месно руло, печено на фурна е доста вкусно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР