Шансовете за съставяне на правителство в този парламент са 50

...
Шансовете за съставяне на правителство в този парламент са 50
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Нашите избиратели бяха чегъртани, обиждани, арестуваха Борисов, Горанов, Арнаудова - това не сме го забравили

Шансовете за сформиране на държавно управление в този парламент са 50 на 50. Оценката е на председателката на парламентарната група на ГЕРБ и един от главните договарящи с новото обединяване - Десислава Атанасова.
Атанасова бе посетител в предаването " 120 минути " по bTV, където преди нея гостува Лена Бориславова от ПП-ДБ.
 
" Да има държавно управление, с цел да има държавно управление - то е обречено на неуспех. Избираме сред неприятно и по-лошо и би трябвало да намерим вид. Не желаеме празен чек за поддръжка ", съобщи Бориславова, затвърждавайки решението на ПП-ДБ да не поддържат мандата на ГЕРБ или ръководство с ГЕРБ. А в това време чакат поддръжка от ГЕРБ за втория мандат при неуспех на първия.
 
Различни представители на ГЕРБ разясниха тези дни, че в случай че не получат поддръжка от обединяването и те няма да го поддържат с втория мандат. Затова и Атанасова бе запитана през днешния ден най-малко три пъти за този ултиматум.
 
" Това не е ултиматум, а част от политическия разговор, който би трябвало да е явен за болшинството. Не знам на каква логичност почива това, че спечелилата групировка няма право да изиска поддръжка, а втората има право на всичко - каквото реши. В политиката тропането с краче не прави работа. Такова екстравагантрно държание на представители на Политическа партия и Демократична България не води до средата ", съобщи Атанасова.
 
Последва втори въпрос в този подтекст, на което председателката на групата на ГЕРБ отвърна с: " Най-добре е в този момент да употребяваме дните преди да ни бъде връчан мандатът. Лидерските диалози да се водят преди мандата. " " Лидерски диалог би трябвало да роди обща платформа " - уточни формулата си Атанасова, само че пък в това време от думите й се разбра, че те към този момент били извършени - при договарянията по политики.
 
На въпрос мислите ли за вид с поддръжка без ПП-ДБ, уточни. " Пред нас стоят всички разновидности. Затова призоваваме сътрудниците за прецизен и явен отговор. Ние няма да проявим политически дебелоглав на това тракане с крайник - веднага като имате решение на националния съвет, и ние по този начин ".
 
Но след това съобщи, че не разбирала по какъв начин да не може с първия, а да може с втория. " Нашите гласоподаватели бяха чегъртани, обиждани, арестуваха Борисов, Горанов, Арнаудова - това не сме го не запомнили. Ние направихме доста взаимни отстъпки в името на това да осигурим успокоение, работещо държавно управление. Жалко е че диалогът е за перални, индулгенции (по Атанас Атанасов). Пак дублирам - те арестуваха нашия водач, опозиционния водач. Как да имаме доверие, че ще вършим нещо дружно. Правим го в името на страната, споделяме да се успокоим, да забравим егото си ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР