Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да

...
Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да
Коментари Харесай

Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново

" Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни сплоти още веднъж ". Това сподели пред публицисти номинираният за министър председател от " Продължаваме Промяната " учен Николай Денков в Кърджали. " Затова сложихме като съществена задача правенето на програмна декларация, която да подреди задачите и дейностите, които могат да ни обединят ", разясни Денков. " И като ги сложим на масата, да забележим кой е подготвен да поддържа това, което може да ни сплоти дружно ", добави претендентът на " Продължаваме Промяната " за министър председател.
Той посочи, че към този момент са получени оферти от " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". " В идващите дни следва да подредим тези оферти по този начин, че да не си опонират и да се допълват взаимно ", уточни Денков. По негови думи текстът на декларацията ще бъде координиран с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде препоръчана за гласоподаване в Народното събрание.
" Ние действаме с две хрумвания - когато всичко е подредено и ясно какво желаеме да създадем, и в случай че това бъде подкрепено - да бъде сторено и да се получи болшинство. Ако не са подготвени, декларацията по този начин или другояче ще бъде приключена, и ние ще я оставим на идващите - третият мандат също би трябвало да бъде обвързван с някакво обединяване, въпреки и на други партии с друго предложение за министър-председател ", сподели Денков.
" То може да тръгне от тази декларация и в случай че желаят да я допълват, а не да тръгнат на чисто ", изясни още Денков и уточни, че постоянно е бил с мисълта, че би трябвало да се реализират реалистични неща, а в тази ситуация реалистичното е добре подредена декларация.
Денков и съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков, след среща със симпатизанти в Кърджали, отпътуваха за кирковското село Могиляне, с цел да се поклонят и да поднесат цветя пред гроба и чешмата в памет на дребната Тюркян, жертва на " възродителния развой ". " Идеята е да покажем почитание пред този знак на случвалите се безобразия през предходния режим ", уточни Петков.
" Никой няма монопол пред предишното, бъдещето или коя да е етническа група ", акцентира Петков.
Той заключи, че нищо не може да се случи с разделяне и всички би трябвало да работим дружно. Петков предвижда и разрастването на " Продължаваме Промяната " в района. На въпрос дали му следва среща с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който също през днешния ден е в района, Петков отговори, че подобен въпрос към този момент не е обсъждан. 
Припомняме, че на 23 декември " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък " разискаха вероятните цели в програмната декларация, която се чака Народното събрание да гласоподава при започване на януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР