Шансовете на Фабио Куартараро да защити своята световна титла в

...
Шансовете на Фабио Куартараро да защити своята световна титла в
Коментари Харесай

Ще сътвори ли Куартараро чудо във Валенсия?

Шансовете на Фабио Куартараро да отбрани своята международна купа в MotoGP са минимално, само че към момента ги има. Преди финалния старт за сезона този уикенд французинът изостава с 23 точки от Франческо Баная, който е считан за съвсем сигурен първенец в кралския клас.

За да завоюва за втора поредна година купата Куартараро ще се нуждае от огромно знамение във Валенсия в неделя. Той ще гони наложителна успеха, а в това време Баная ще би трябвало да се класира отвън първите 14, с цел да може Куартараро още веднъж да ликува.

Предвид формата на двамата във втората половина на сезона обаче това наподобява съвсем невероятно. От своето рухване в Германия в средата на юни насам Баная има цели 5 победи, едно 2-ро и две 3-ти места, както и едно отпадане в Япония. В същото време Куартараро има цели четири нули и единствено две качвания на почетната стълбичка, 2-ро място в Австрия и 3-то в Малайзия.

Именно този контрастност в представянията на двамата разреши на Баная да стопи пасива от 91 точки, който той бе натрупал след отпадането си в Германия. За него това бе четвъртата нула за годината, а в същия ден Куартараро завоюва своята трета победа за акцията. 

Специално във Валенсия преди 12 месеца Баная победи пред Хорхе Мартин и Джак Милър, до момента в който Куартараро финишира едвам 5-ти на „ Рикардо Тормо “. Французинът обаче към този момент си беше подсигурил международната купа за 2021 година и нямаше защо толкоз да се бори във Валенсия.

В предходните години Куартараро има едно 14-то място и едно отпадане в двете надпревари през 2020, а в своята дебютна акция в кралския клас през 2019 той финишира на второ място зад Марк Маркес на „ Рикардо Тормо “. Баная пък с изключение на своята победа има още едно отпадане и едно 11-то място от 2020 година. През 2019 той не започва в конкуренцията, откакто счупи своята ключица при рухване в една от тренировките. 

Всичко това подсказва, че възможностите на Куартараро да сътвори знамение този уикенд са доста дребни, в случай че Баная не допусне някоя неточност, сходно на неговия наставник Валентино Роси през 2006 година. Тогава Доктора завоюва квалификацията, само че падна в началните обиколки, което пък разреши на Ники Хейдън да победи със международната купа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР