Шансовете да има редовен кабинет не са малки. Това мнение

...
Шансовете да има редовен кабинет не са малки. Това мнение
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Този път шансовете да има редовно правителство са по-големи

Шансовете да има постоянен кабинет не са дребни. Това мнение изрази социологът в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ Ако за четвърти път се провалят договаряния за държавно управление, при идващите изключителни избори заплахата е да излязат още по-малко хора да гласоподават. На хората им омръзва тази игра. Народното събрание през тази година замязя на къща, в която живее семейство, което тъне в кавги и непрестанно се кара за нещо и извън народът чака с вяра нещо да се реши. Този път възможностите за постоянен кабинет са по-големи, само че случилото се през тази година на два пъти не трябва да изключва мисълта, че още веднъж може да не се разбере някой с някого и да се провалят договарянията. Но се надявам, че ще бъдат сполучливи “, съобщи Асланов.
Атанас Атанасов ще договаря за държавното управление от името на Демократична България
Днес Националното Ръководство на Демократи за Силна България взе решение да даде мандат на Председателя на ДСБ и Съпредседател на Демократична България Ат...

Според него директно присъединяване на Българска социалистическа партия в изпълнителната власт ще бъде обвързвано с взаимни отстъпки, като се има поради идеологическата палитра на обединението, която се оформя от четирите партии. „ С част от партиите Българска социалистическа партия има идейна, биографична и историческа несъответственост, а и те с нея. Възможно е да се стигне до отстъп от основни червени линии. Може да се стигне и до тежък компромис. А едно директно присъединяване в кабинет ангажира партията с изпълнителната власт по обществен метод “, акцентира социологът. Заявката на победилата партия е, че ще бъде кабинет на специалисти, а не партийна коалиция, добави той.

Ако няма смяна в водачеството на Българска социалистическа партия, Асланов счита, че низходящата наклонност в партията ще се задълбочи. Тази смяна, по думите му, е обвързвана със промяна на личността на водача. Проблемът е личностен, който докара до абстрактен, систематичен и учредителен. „ Корнелия Нинова постави граница сред себе си и предишното на партията, с цел да подчертае, че преди нея Българска социалистическа партия не е била, каквато би трябвало да бъде. Ако има засегнатост, то е методът, по който тя в този момент приказва. Говори за вътрешнопартийна съпротива. Такова нещо няма “, съобщи социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР