Шансовете България да успее да изпълни всички критерии до 2024

...
Шансовете България да успее да изпълни всички критерии до 2024
Коментари Харесай

Каримански смята за минимални шансовете на България да изпълни условията за еврото до 2024 г.

Шансовете България да успее да извърши всички критерии до 2024 година са минимални. Това счита ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански,

" В България инфлацията не е единствено привнесена - тя се дължи и на вътрешните фактори, които са свързани с енергоемкостта на стопанската система ни. Колкото по-голяма разлика има сред българската и европейската, толкоз повече спомагателна инфлация генерираме ", посочи той.
" Това че има по-висока инфлация не би следвало исторически да бъде проблем за стопанската система ", уточни Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ".

" Проблемът за България е, че ние имаме ниска конкурентоспособност. Най-слабо развитата страна сме в Европейски Съюз. Това ни слага в особени условия. Няма по какъв начин общата парична политика на Европейски Съюз да бъде еднообразно добра за развити и неразвити страни. Въпросът е по кое време да влезем в еврозоната. Евентуално ранно влизане може да има повече отрицателни последствия ", сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР