Шампионската лига се завръща с първите полуфинални мачове. Програмата ще

...
Шампионската лига се завръща с първите полуфинални мачове. Програмата ще
Коментари Харесай

ШОУТО ЗАПОЧВА: Реал посреща вдъхновен Ман Сити

Шампионската лига се завръща с първите полуфинални мачове. Програмата ще открият настоящият притежател на трофея Реал Мадрид и първенецът на Англия Манчестър Сити, които се изправят един против различен довечера от 22:00 часа българско време.
Двата тима се срещнаха на същата фаза в шампионата предходната година, като Реал в последна сметка в профил своя противник. Първият дуел на „ Етихад “ приключи с триумф на Сити с 4:3, като мадридчани имаха шанс да не изгубят с по-голям резултат. Във втория мач в испанската столица играчите на Пеп Гуардиола водеха с 1:0 до самия край, когато шокиращо на фона на развиването на дуела, инкасираха два късни гола от Родриго, а по-късно и попадение на Карим Бензема от дузпа за крайното 3:1 в интерес на Реал.
Сега двата гранда отново са любимци за трофея, само че до момента в който Реал е рекордьор с 14 оценки, то Сити продължава да търси първа купа в Шампионската лига. Основният коз на Ман Сити и този път се споделя Ерлинг Холанд. Норвежката машина за голове чупи връх след връх, като ще бъде съществено предизвикателство за защитата на Реал. Възпитаниците на Гуардиола са в страхотна серия в последно време точно с помощта на него, като завоюваха последните си 10 мача във Висшата лига, а това им обезпечи и място на върха в класирането пред директния съперник Арсенал. На 1/4-финалите в ШЛ „ небесносините “ отстраниха Байерн Мюнхен с общ резултат 4:1. Реал от своя страна загря за първия конфликт с манчестърци, печелейки Купата на Краля след победа над Осасуна с 2:1 за трофей номер 100 в Испания.

Отборът на Карло Анчелоти може да добави втора купа през сезона, откакто загуби в разногласието за Суперкупата на Испания от Барселона, а в шампионата „ белият балет “ изостава доста в борбата за купата с каталунците. Сити от своя страна към момента има късмет за требъл, като държи ориста в ръцете си в битката на върха в Премиършип, а също така занапред ще играе край за Купата на Футболната асоциация с градския противник Юнайтед на 3 юни.

Победителят от полуфинала сред Реал и Сити ще се изправи в разногласието за трофея в ШЛ против спечелилия от напълно италианския и градски конфликт сред Милан и Интер, които играят първия си мач от последните четири в сряда вечер. Финалът в тазгодишното издание на „ шампионата на богатите “ е на 10 юни в Истанбул. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР