Шампионската лига се завръща с очаквания за още по-интересни сблъсъци

...
Шампионската лига се завръща с очаквания за още по-интересни сблъсъци
Коментари Харесай

Време е шоуто на Шампионската лига да започне!

Шампионската лига се завръща с упования за още по-интересни конфликти и с още по-голям брой претенденти за популярност. Битката в груповата фаза се открива с осем дуела през днешния ден, а още толкоз ще се изиграят и в сряда. Няма смяна в графика, като ще има по два мача от 19:45 часа, а останалите ще са от 22:00. Този път финалът ще е в Истанбул на 10 юни 2023 година

Шампионът Реал Мадрид потвърди, че в никакъв случай не би трябвало да бъде отписван, само че този сезон ще би трябвало да пази трофея си в свирепа конкуренция. Зажаднелият за отплата и цялостен със звезди Пари Сен Жермен, надградилият с Ерлинг Холанд Манчестър Сити, възроденият Барселона и потвърдено класният Ливърпул са измежду любимците да вдигнат трофея. Натрупалият убеденост отличник на Италия Милан, Интер, постоянно окураженият Байерн, Тотнъм и Ювентус също желаят да впечатлят, което е гаранция за забавни дуели всякога.

Дебют в групите на ШЛ прави Айнтрахт (Франкфурт), който през предходната акция победи в Лига Европа. Така за първи път в историята цели пет немски тима ще са част от груповата фаза. Трябва да се означи и фактът, че и двата шотландски гранда - Селтик и Рейнджърс, също са тук.

Същият си остава и регламентът за излизане от групите. 32 отбора са разграничени в 8 групи, като първите два не престават към 1/8-финалите, третият в класирането се трансферира в Лига Европа, а последният отпада и няма да върви в някой от другите шампионати.

Разликата този път е, че груповата фаза ще завърши бързо - до началото на ноември, като това се прави поради Световното състезание, което започва на 20 ноември. Така обособените кръгове ще се проведат на 6/7 септември, 13/14 септември, 4/5 октомври, 11/12 октомври, 25/26 октомври и 1/2 ноември.

Още в първия ден на конкуренцията ни чакат трогателен двубой като ПСЖ - Ювентус, а първенецът Реал ще се потвърждава против бойкия Селтик в Шотландия. Манчестър Сити ще гостува на ранения Севиля, а на различен от водещите британски тимове - Челси, също му следва аудиенция против непредвидим противник в лицето на Динамо (Загреб). Дни откакто съкруши Интер пък, Милан ще спори с Ред Бул (Залцбург).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР