Шампионската лига се завръща днес, а още първият ден от

...
Шампионската лига се завръща днес, а още първият ден от
Коментари Харесай

"Барселона" и "Ювентус" дават мечтан старт на Шампионската лига

Шампионската лига се завръща през днешния ден, а още първият ден от груповата фаза ще предложи звезден конфликт - " Барселона " против " Ювентус ". Два от основните кандидати за трофея ще се изправят един против различен на " Камп ноу " в 21.45 часа. По същото време " Олимпиакос " посреща " Спортинг " (Лисабон) в другия мач от група D.

" Барселона " и " Ювентус " към този момент изиграха два публични мача тази година. Те се срещнаха в четвъртфиналите на най-силния клубен шампионат през aприл. " Старата госпожа " продължи напред след победа с 3:0 вкъщи и нулево тъждество при гостуването в Испания. Двата отбора се срещнаха и по време на предсезонната подготовка, когато каталунците завоюваха с 2:1 след два гола на Неймар.

Две години по-рано испанският и италианският тим бяха един против различен в борбата за трофея. " Барселона " завоюва с 3:1 и подвигна петата си и към този момент последна европейска купа, с цел да се причисли към компанията на " Ливърпул " (5), " Байерн " (5), " Милан " (7) и " Реал " (12).

" Ювентус " остана на крачка от върха два пъти в последните три години и към този момент има рекордните седем изгубени финала. " Бианконерите " не са печелили трофея от 1996 година Оттогава те изгубиха пет финала в Шампионската лига.


© Reuters

" Да спечелиш Шампионската лига не може да бъде задача, това е фантазия. И с цел да сбъднеш тази фантазия, би трябвало да работиш задраво в продължение на дълги години и на първо място да развиеш избран тип психическа настройка ", разяснява старши треньорът на " Ювентус " Масимилиано Алегри в навечерието на мача с " Барселона ".

" Последните три години бяха фантастични, играхме два финала в Шампионската лига. Първият беше малко непредвиден до момента в който при втория имахме страхотни очаквания, че ще го спечелим. Не успяхме, само че въпреки всичко считаме това като триумф, тъй като не всеки може да стигне до финала на Шампионската лига ", добави той.

Италианският първенец претърпя някои промени това лято. От тима си потеглиха Леонардо Бонучи и Дани Алвеш, само че торинци се укрепиха доста солидно с Войчех Шчесни, Матиа де Шилио, Блес Матуиди, Федерико Бернардески, Родриго Бетанкур и пристигналите чартърен Дъглас Коща и Бенедикт Хьоведес.

" Целта на " Ювентус " е да бъде непрекъснато измежду осемте най-хубави тима в Европа. За тази цел трябваше да притеглим класни играчи. Мисля, че клубът се оправи сносно в това отношение. Дали ще бъдем по-добри от предходния сезон? Имаме много нови играчи, само че да, за мен това постоянно е задачата. Играхме два финала в границите на три години и единствено четирима играчи от първия бяха в състава и при втория. Клубът добави ужасно доста качество и резултатите се виждат. За да продължиш да печелиш, би трябвало да работиш крепко и да останеш стимулиран ", сподели още Алегри.


© Reuters

" Барселона " имаше много по-турболентно лято след неуспехите през предишния сезон. Ръководството избра Ернесто Валверде да размени Луис Енрике, а трансферното лято завърши със противоречив триумф и внесе много напрежение.

Неймар беше изплатен от ПСЖ за 222 млн. евро, а намирането на заместител се оказа проблем. " Барселона " имаше голямо предпочитание да притегли Филипе Коутиньо, само че " Ливърпул " отхвърли всички предложения, като най-после даже е изискал 200 милиона.

На " Камп ноу " въпреки всичко пристигна другата трансферна цел - Усман Дембеле от " Борусия " (Дортмунд), за който бяха платени 105 млн. евро. С бонусите сумата може да доближи 145 милиона. Другите трима нови са Паулиньо (40 млн.), Нелсон Семедо (30 млн.) и Жерар Деулофеу (12 млн.).

" Започвам шампионата с огромен възторг. Преминаваме през добър интервал, преди малко спечелихме градското дерби с 5:0. Сега ни следва доста трогателен и значим мач, в който би трябвало да спечелим три точки. Знаем, че " Ювентус " е страховит тим, само че ние ще опитаме да спечелим всеки дуел, в който излизаме ", сподели Валверде преди дуела.


© Associated Press

Според
букмейкърите " Реал ", който стартира отбраната на трофея в сряда, е любимец да завоюва Шампионската лига за трети следващ път. Шансовете на мадридчани са оценени с коефициенти сред 4.75 и 5.00. След тях се подрежда " Пари сен жермен " (7.00-7.50).

" Барселона " и " Байерн " разделят третата позиция с коефициенти сред 7.50 и 8.00. Следват тимовете от Манчестър - " Сити " и " Юнайтед " (10.00-12.00), а " Ювентус " е чак на шеста позиция. Залози за успех на " бианконерите " се одобряват при коефициент 15.00.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР