Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина (Казахстан) се класира за полуфиналите

...
Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина (Казахстан) се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

12-та поредна победа и полуфинал в Маями за Рибакина

Шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахстан) се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Маями с награден фонд 8,8 милиона $.

Поставената под номер 10 Рибакина пласира 10 аса и победи италианката Мартина Тревизан с 6:3, 6:0, с цел да запише 12-и следващ триумф.

Рибакина има 46 аса в четири мача на шампионата във Флорида и и води в WТА този сезон с общо 201. 23-годишната тенисистка, която показва Казахстан, има 20 победи в 24 мача от началото на годината, в това число край на Откритото състезание на Австралия през януари и купа в Индиън Уелс предходната седмица.

Тя се пробва да стане едвам петата състезателка, печелила трофеите при дамите в Индиън Уелс и Маями в един и същи сезон. Водачката в международната класация Ига Швьонтек го направи преди година, само че тя се отдръпна от Маями заради пострадване на реброто.

В спор за място на финала Рибакина ще играе с третата в схемата Джесика Пегула (САЩ), която отстрани Анастасия Потапова (Русия) с 4:6, 6:3, 7:6(2).

Американката избави два мачбола в десетия гейм на третия сет, а срещата приключи малко преди 01:30 сутринта, откакто беше отсрочена поради дъжд.

" Не съм била толкоз физически изтощена от в действителност дълго време. Просто влажността отнемаше толкоз доста от мен, а аз не мога да играя при такава мокрота от известно време. Просто беше доста мъчно, тъй че в действителност беше въпрос на темперамент ", сподели Пегула след мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР