Шампионката от 2017-а година Слоун Стивънс не успя да премине

...
Шампионката от 2017-а година Слоун Стивънс не успя да премине
Коментари Харесай

След 3-часова битка: Бивша шампионка в турнира се сбогува с US Open още на старта

Шампионката от 2017-а година Слоун Стивънс не съумя да премине откриващия кръг на тазгодишния US Open, отстъпвайки още на старта в оспорван конфликт против международната №19 Беатриз Хадад Мая. Бразилката бе оптимално притисната от своята противничка в огромни интервали от дуела, само че все пак поставената тенисистка бе по-стабилната от двете в решителните моменти и съумя да затвори срещата в своя изгода с крайното 6:2 5:7 6:4 след тъкмо 3 часа игра. Така тя продължава към втория стадий, където ще се изправи против друга представителка на домакините в лицето на Тейлър Таунсенд.

Дебютната част мина напълно под превъзходството на южноамериканката, която доста превъзхождаше противничката си в силата на ударите и непрестанно принуждаваше Стивънс да отстъпва обратно и да заема отбранителна позиция. Това изведе Хадад Мая до два пробива и скоротечен триумф в сета след единствено 33 минути престой на корта.

Бившата шампионка обаче нямаше никакво желание да се предава и черпейки спомагателна мотивация от трибуните, съумя да увеличи равнището си на показване и постоянно можехме да я забележим да контраатакува. В края на сета Стивънс трябваше да покаже сериозна борбеност, с цел да удържи натиска от страна на бразилката, само че в последна сметка след сменен пробив равенството се резервира до 5:5. Сервирайки за вкарване на тази част в тайбрек обаче, Хадад Мая се поддаде на напрежението и позволи серия от непредизвикани пропуски, с което подари сета на съперничката.

Битката продължи да бъде мощно яростна и в решителния трети сет, където всяка от двете тенисистки демонстрираше най-хубавото, на което е способна, и първокласните разигравания изобилстваха. Въпреки това обаче мощта на бразилката оказа своето въздействие и тя съумя да осъществя общо пети пробив, с цел да поведе с 4:3, след което без усложнения доближи до крайната победа.

That Round 2 feeling for Beatriz Haddad Maia
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР