Шампионът Зенит разгроми с 3:0 Динамо (Москва) и увеличи на

...
Шампионът Зенит разгроми с 3:0 Динамо (Москва) и увеличи на
Коментари Харесай

Зенит разгроми Динамо за едно полувреме

Шампионът Зенит разгроми с 3:0 Динамо (Москва) и усили на 11 точки преднината си на върха в класирането на съветското състезание. Всички попадения паднаха още до почивката, а техни създатели станаха Сердар Азмун, Бранислав Иванович и Артьом Дзюба, който към този момент е едноличен лидер в листата на стрелците с 11 гола.

Мачът беше придружен и от митинг на почитателите на домакините. Една част от тях демонстративно напуснаха стадиона в 40-ата минута в символ на взаимност с последователите на огромния противник на питерци Спартак (Москва), които бяха задържани в Санкт Петербург преди дербито сред двата отбора в предходния кръг. Ултрасите на Зенит оставиха бранша си празен, само че с транспарант с надпис: " Фенът не е нарушител ".
Запалянковците на Динамо също поддържаха митинга. Те пробваха да изоставен " Газпром Арена " в 30-ата минута, само че в началото бяха спрени от полицията. Малко по-късно гостуващите почитатели въпреки всичко излязоха от оборудването.

Динамовци влязоха в дуела със самочувствие след трите си следващи победи, само че получиха гол още в 6-ата минута. Точен беше Азмун след хубаво подаване на Алексей Сутормин. Последва интервал, в който дейностите се водеха в средата на терена, без никой от противниците да вземе превъзходство. В 35-ата минута след осъществяване на ъглов удар Олег Шатов центрира към Иванович и сръбският деец се разписа с глава за 2:0.

В края на полувремето домакините вкараха и трети гол. Пасът още веднъж пристигна от Шатов, Дзюба овладя с гърди, стреля и благодарение на гредата прати топката в мрежата.

След почивката в игра за Динамо се появиха Шарл Каборе и Клинтът Н'Жие, само че московчани към този момент се бяха предали. Н'Жие можеше да върне един гол в 71-ата минута, само че стреля неопределено. В края пък огромен пропуск направи Александър Ерохин от Зенит.

Все! Уверенно побеждаем и завершаем год на первом месте в РПЛ!

С победой, сине-бело-голубые!#ЗенитДинамо pic.twitter.com/lvpcIfZMHL
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) 6 декември 2019 година Питерци завършват първия дял от сезона с 45 точки след 14 победи, 3 равенства и 2 загуби. Отборът на Сергей Семак е отбелязал най-вече голове и е позволил минимум.

Динамо заема 7-о място в подреждането с 24 точки и е един от отборите с най-слаба офанзива в РПЛ.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 19 кръг, петък 6 декември  Зенит 3:0краен резулат  Динамо Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР