Шампионът в Обиколката на Италия Том Дюмулен завърза още повече

...
Шампионът в Обиколката на Италия Том Дюмулен завърза още повече
Коментари Харесай

Дюмулен стопи наполовина аванс на Саймън Йейтс в Джирото

Шампионът в Обиколката на Италия Том Дюмулен завърза още повече интригата в тазгодишното Джиро единствено три стадия преди края. Холаднският колоездач на " Сънуеб " стартира деня с пасив от 58 секунди зад Саймън Йейтс, само че стопи половината от тях в 18-ия стадий.

Дюмулен завоюва 1.15 минути на Йейтс в часовника във вторник, а в този момент стопи преднината на британеца от " Мичълтън Скот " до единствено 28 секунди.

" Изчаквах комфортния миг. Исках да видя какво може да стане 2 км преди финала, само че Саймън отговори на моята офанзива. След това Фрум нападна и аз взех решение да потегли с него, само че видях че Йейтс към този момент не може да ни следва, което беше добре. Днешният резултат е добър, само че идващите два стадия са още по-трудни ", сподели Дюмулен след финала.

Отсечката с дължина от 196 километра сред Абятеграсо и Пратоневозо беше извоювана от Максимилиан Шахман. Едва за пръв път в тазгодишното Джиро откъснала се група съумя да стигне до финала преди главната, освен това с огромен задатък – над 10 минути.

Congratulations @MaxSchachmann! First Grand Tour stage win!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР