Шампионът в крос-кънтри рали сериите с АТВ Кийс Кулън се

...
Шампионът в крос-кънтри рали сериите с АТВ Кийс Кулън се
Коментари Харесай

Скандал на рали Дакар: Кийс Кулън заплашва Сайнц със съд

Шампионът в крос-кънтри рали сериите с АТВ Кийс Кулън се впусна в невероятна дрънканица, ориентирана против краткотрайния водач на рали Дакар Карлос Сайнц и даже го заплаши със съд. Кулън е обиден от обстановка, разиграла се на 184-ия километър от съботния, седми стадий на рали маратона по правата Ла Пас – Уюни. Там двамата състезатели са се движели много близо един до различен, само че по този начин и не става изцяло ясно имало ли е контакт посред им.

Кулън подаде обвинявания пред стюардите, а те постановиха на Сайнц наказване за рискови дейности. Испанецът съобщи, че е погнусен от глобата си, а шефът на Peugeot Sport Бруно Фамен добави, че тя е нерегламентирана и в случай че въобще е трябвало да има наказване, то би трябвало да бъде под формата на парична санкция.

Quad rider Koolen threatens criminal action in furious tirade over Sainz Dakar incident:https://t.co/HavwTEl77P #Dakar2018 pic.twitter.com/0GmCXVYAke
— Motorsport.com (@Motorsport) 16 януари 2018 година
Кулън от своя страна е безапелационен, че е бил ударен от автомобила на Сайнц и не счита, че десетте минути са задоволително сурово наказване. Освен това, холандският предприемач даже разкри, че счита да внесе наказателни обвинявания към Сайнц след края на надпреварата в събота и заплаши уредниците и Сайнц с юристите си.

" Ако имаше обективно наказване, щях да съм благополучен. Такова обаче няма. Всеки знае, че съм предприемач и имам достъп до в действителност положителни юристи – може би най-хубавите в света – и сигурно по-добри от тези на уредниците. Ако не бъде обещано съществено наказване, ще взема лични ограничения, когато се прибера и ще рапортувам за закононарушение ", бе част от изказването на Кулън пред медиите.

Koolen muestra los daños en su quad tras el supuesto choque con Carlos Sainz. El español, sancionado con diez minutos: https://t.co/p6dd6h8AtF pic.twitter.com/4wCPZx7zOJ
— Antena3Noticias (@A3Noticias) 15 януари 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР