Шампионът стартира част от подновяването на своята селекция още по

...
Шампионът стартира част от подновяването на своята селекция още по
Коментари Харесай

Лудогорец "капитализира" зимния прозорец - колко пари изкараха шампионите?

Шампионът започва част от подновяването на своята селекция още по време на зимния трансферен пазар, откакто се раздели с част от играчите си, някои от които бяха и твърди титуляри през последните месеци и години. 10-кратният следващ отличник в Първа лига ще се опита да обнови състава, с цел да излезе от " застоя ", в който се намира и след двата следващи разочароващи сезона в Европа.
Първата стъпка беше направена през миналия месец, откакто " орлите " направиха няколко отлични изходящи прехвърлянето, а също така съумяха да изпълнят част от задачите си що се отнася до привличане на играчи, вземайки Симон Слуга (вратар), Рик (краен бранител), Спас Делев (нападател) и Жан Карничник. Общата сума, платена за тях, е под 1.7 милиона евро.
В същото време Лудогорец " излезе напред " от зимния , с помощта на продажбите, които направи.
Колко пари изкара Лудогорец от продажби?
Най-голямо внимание заслужава прехвърлянето на Мавис Чибота. След слаб първи сезон с Лудогорец, Чибота беше измежду най-хубавите през последните 6 месеца и подвигна цената си. Клубът взе решение да се възползва от този миг и на Макаби Хайфа (сумата може и да е по-голяма).

Най-скъпият произлязъл трансфер пък беше този на титулярния вратар Кристиян Кахлина. Той беше пратен в Шарлът (част от МЛС) против 1.1 милиона евро, откакто направи замайващ полусезон и се пребори рано-рано за титулярното място в селекцията на Валдас Дамбраускас, а по-късно бе под рамката на вратата и при Станислав Генчев.
Само тези два прехвърлянето изпълниха касата на Лудогорец с 2.1 милиона евро.
За останалите изходящи прехвърляния няма точна информация за сумата, която Лудогорец е прибрал. Стефан Баджи беше продаден в Турция, като параметри по договорката не се оповестяват, само че съгласно информация на сумата е сред 0.8 - 1 милиона евро.

Под наем пък напуснаха Жозуе Са и Дорин Ротариу, като за тези покупко-продажби Лудогорец също ще получи 6-цифрена сума (официални финансови параметри не са предложени). Жозуе Са ще бъде продаден на новия си клуб против сума от порядъка на 300 хиляди евро, само че договорката ще бъде финализирана след края на сезона (такава е опцията в контракта му).
Така от зимния трансферен прозорец Лудогорец е получил сума от над 3 милиона евро за всичките си изходящи покупко-продажби. Освен това клубът се " отърва " от тлъстата заплата на Елвис Ману, като двете страни се разделиха по взаимно единодушие.
В същото време новият треньор на Лудогорец -.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР