Шампионът ни по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа ще

...
Шампионът ни по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа ще
Коментари Харесай

Шабан Мустафа се прицели в рекорда на Дизела на връх Ботев

Шампионът ни по планинско тичане и маратон Шабан Мустафа ще опита да си върне върха за скоростно нанагорнище на връх Ботев, който беше усъвършенстван предходната година от изключителния наш планински спортист Кирил Николов - Дизела.
 Кирил Николов - Дизела се подреди осми на Yading Skyrun 2017
Петото издание на надпреварата по планинско тичане BALKAN RUN от град Калофер до първенеца на Стара планина - Ботев връх (2376м), ще се организира тази неделя, 2-ри юни 2019 година, и Шабан Мустафа от ОСКЛА " Шампион - Сунгурларе " към този момент е удостоверил своето присъединяване в предизвикателната конкуренция, която е първи кръг за този сезон от веригата FIVE MOUNTAINS на Сдружение " Маратон " Marathon.bg.

На старта на централния площад " Христо Ботев " в град Калофер ще застане и младата многообещаваща вяра във високопланинските скайрън бягания Александър Спасов от Team Skisharki / Жулистан, както и още минимум стотина запалянковци и дилетанти отдадени на планинското тичане и колоездене.

Възможно е в последния миг на старта да застане и Кирил Николов - Дизела, който като се изключи че взе участие в Световните скайрънинг серии понастоящем се готви и за следващия си провокационен план - " 240 км за по-малко от 48 часа през 5 планини ". Именно Дизела, предходната година, съумя да усъвършенства върха на 19-километровото трасе Калофер - връх Ботев, като закова хронометъра на 2:01:02 ч.

За страдание този път метеорологичните прогнози вещаят изменчиво, най-вече облачно време, с вероятни валежи на дъжд (по-обилни следобед), с оптималната температура на връх Ботев сред +5 и +8 градуса (минимална към 0 градуса през нощта и рано сутринта в неделя), а на старта в 9:00 ч. ще бъде към +11 градуса.

Състезанието по планинско тичане и колоездене BALKAN RUN е част от програмата на Калофер - родния град на поета-революционер Христо Ботев, по отбелязането на 2-ри юни - Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

Дори и да не сте измежду искащите да се включат в конкуренцията, елате тази неделя в Калофер и по пътеките в Стара планина до самия Ботев връх, с цел да почетем по невероятен метод празника точно на 2-ри юни като подкрепим състезателите по трасето и на финала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР