Шампионът надделя с 5:0 при визитата си на последния във

...
Шампионът надделя с 5:0 при визитата си на последния във
Коментари Харесай

Интер с безпощадна акция - записа невиждано в историята постижение

Шампионът надви с 5:0 при визитата си на последния във краткотрайното класиране Салернитана в първи мач от 18-ия кръг на Серия А. С триумфа " нерадзурите " събраха 43 точки - 4 повече от градския противник и втори в подреждането Милан, който е с дуел пасив. Салернитана пък остава финален с едвам 8 пункта.
Попаденията бяха осъществени от Перишич (11`), Дъмфрис (33`), Санчес (52`), Мартинес (77`) и Галиардини (87`), а с тях за първи път в историята си " нерадзурите " вкараха най-малко 100 попадения в една календарна година, подобрявайки върха си от 1950 година, когато осъществят 50.
За два от головете Чалханоглу обезпечи асистенциите и по този начин към този момент има цели 5 от игра - повече от всеки различен футболист в топ 5 на най-силните шампионати в Европа за сезон 2021/22. Турчинът записа следващ доста мощен дуел за своя тим.
Това бе и 5-и следващ триумф в Серия А за първенеца Интер, в който не получава попадение в своята врата - третият случай в историята на " нерадзурите ", в който съумяват да го сторят.

За двата тима следва по още един дуел през тази календарна година. Шампионът Интер затваря 2021-ва с домакинство против Торино в сряда (22 декември), до момента в който Салернитана продължава битката за оцеляване с посещение на Удинезе във вторник (21 декември).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР