Шампионът на планетата Франция победи Финландия у дома с 2:0

...
Шампионът на планетата Франция победи Финландия у дома с 2:0
Коментари Харесай

Петев не успя да запише първа победа начело на Босна и Херцеговина

Шампионът на планетата Франция победи Финландия вкъщи с 2:0 в международна подготовка от група D, играна на стадион „ Групама “ в Лион. В другия мач от групата Босна и Херцеговина на селекционера Ивайло Петев приключи наедно 2:2 с Казахстан вкъщи и към момента чака първата си победа отпред на тима.

В воин за „ петлите “ се трансформира завърналият се чартърен в Атлетико Антоан Гризман, който означи и двете попадения. Той откри резултата в 25-та минута след асистенция на Карим Бензема, а при започване на втората част оформи и крайния резултат след подаване на Лео Дюбоа.

Така избраниците на Дидие Дешан събраха актив от 12 точки на първото място с три победи и три равенства от шестте си изиграни мача. Финландия е трета с пет пункта от четири срещи, а босненците са четвърти с три точки.  

В Зеница босненците поведихо с 2:1 в 86-ата минута с попадение на Лука Менело след корнер. В последните секунди на добавеното време, влезлият като запаса Бактиор Жаринбетов изравни от директен свободен удар.

" Футболът е абсурден. На полувремето трябваше да водим с 3:0, само че...Ще създадем разбор, с цел да забележим къде сме сбъркали, само че с тази игра можем да играем на международното ", съобщи Петев след мача.

 Капитанът на Нидерландия Върджил ван Дайк прегръща Мемфис Депай, който преди малко е вкарал третия си гол в мача.

В мач от група G, Нидерландия разруши Турция с 6:1 в Амстердам. „ Оранжевите “ откриха резултата още в 55-ата секунда след отлична композиция сред капитана Мемфис Депай и Дейви Клаасен, приключена от полузащитника.

Депай повиши на 2:0 малко по-късно, а до края на полувремето осъществя и от дузпа. В заключителните мигове на първото полувреме Чаглар Союнджю бе изпъден за втори жълт картон за нарушаване против Депай, утежнявайки в допълнение ситуацията на Шенол Гюнеш и компания. След почивката Депай оформи хеттрика си, а имената си измежду голмайсторите записаха още влезлите като запаси Гуус Тил и Дониел Мален. Турция вкара почетно попадение в самия край посредством Ченгиз Юндер.

Нидерландия оглавява групата с 13 точки, колкото има и Норвегия, която разгроми на собствен ред Гибралтар с 5:1, а хеттрик наниза Ерлинг Холанд. Турция е трета с 11 пункта. В другата среща от групата Черна гора и Латвия приключиха при нулево тъждество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР