Шампионът на Италия Милан посреща бъдещия първенец в Серия А

...
Шампионът на Италия Милан посреща бъдещия първенец в Серия А
Коментари Харесай

Милан срещу Наполи в италианска афера на 1/4-финалите

Шампионът на Италия Милан посреща бъдещия отличник в Серия А Наполи в четвъртфинална среща от Шампионска лига. Сблъсъкът сред „ росонерите “ и партенопеите е от 22:00 часа на „ Сан Сиро “.

Двата тима се изправиха един против различен преди 10 дни в шампионата, като водачът в Серия А бе разрушен с 0:4 на своя " Диего Армандо Марадона ". Резултатът бе неочакван на фона на представянето на двата тима този сезон. Тимът на Лучано Спалети играе ослепително от началото на сезона и се е запътил към трета купа в историята си и първа от 1990 година, като има задатък от 16 точки пред втория Лацио.

Милан се бори за място в топ 4 и триумфът против южняците бе единствената победа на тима в последните шест мача. Неаполитанците са с най-хубавата офанзива и в Италия, и в Шампионската лига. Тази вечер обаче обстановката ще бъде друга, тъй като те ще бъдат без голмайстора си Виктор Осимен. Нападателят има 25 попадения в 29 мача този сезон. Неговият заместител Джовани Симеоне също е контузен и Спалети остава единствено с Джакомо Распадори като централен нападател, а е допустимо и Елиф Елмас да играе като подправена 9-ка.

В Милан не потеглиха нагоре след огромната победа в Неапол, като единствено преди няколко дни направиха 0:0 в семейството си на Емполи. " Росонерите " надскочиха упованията с класирането си за тази фаза от шампионата, откакто отстраниха Тотнъм.

В Серия А обаче защитата им не работи толкоз дейно. Френският защитник Пиер Калюлю през вчерашния ден тренира с тима и Стефано Пиоли ще реши в какво положение е и дали може да разчита на него за днешния мач.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР