Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия си официален

...
Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия си официален
Коментари Харесай

Марица Пловдив приема италианките от Скандичи в мач от волейболната Шампионската лига

Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия си формален мач за 2024-та година. Маричанки одобряват италианския Савино Дел Бене (Скандичи) в среща от петия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят стартира в зала Колодрума на 10 януари (сряда), от 19:00 часа б.в.

Жълто-сините са в група В на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), италианския Савино Дел Бене (Скандичи) и полския Вашаш Обуда (Будапеща).

За Марица това ще първи мач за годината, а Скандичи победи на 6 януари в среща от италианския хайлайф УЯБА (Бусто Арсицио) с 3:1 гейма. Отборът е трети с 38 точки в шампионата.

. Маричанки са първи в шампионата без загуба. Иначе последният формален мач на Марица беше на 15 декември – полуфиналът за Купата на България против Славия (София) като посетител, който беше извоюван с 3:0 гейма. Тимът се класира за, който ще бъде на 27 януари в София против ЦСКА (София).

В тима играят едни от огромните звезди на волейбола. Тимът разполага със звезди като китайката Тинг Жу, сръбкинята Майа Огненович, американката Хейли Уошингтън, бразилката Ана Каролина Да Силва, белгийката Брит Ерботс, италианката Екатерина Антропова и други.

В първия мач сред двата отбора Скандичи победи в Италия с 3:0 гейма.

В последните си мачове от групата, а Скандичи победи Вашаш.

В другия мач от групата също на 10 януари, само че от 20:00 б.в. Вашаш е хазаин на Еджзаджъбашъ.

В класирането Скандичи е водач с 12 точки, Еджзаджъбашъ е втори с 9 точки, Марица е на третото място с 2 точки, а Вашаш е на последната позиция с една точка.

Италианките за първи път гостуват в Пловдив. Марица играе за пети път в групите на Шампионската лига против турски отбор. Двубоят ще бъде под №63 за Марица в европейските клубни шампионати.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР