Шампионът на Англия Манчестър Сити допусна първа грешка от началото

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити допусна първа грешка от началото
Коментари Харесай

Нюкасъл спря Сити, Лийдс удари Челси

Шампионът на Англия Манчестър Сити позволи първа неточност от началото на сезона – 3:3 във визитата си на Нюкасъл. Мачът беше доста хубав, като и двата тима водеха, само че не съумяха да завоюват.

Така Сити към този момент изостава от, който има девет точки. Тимът на Хосеп Гуардиола е със седем точки. Нюкасъл е шести в класирането с пет точки.

Сити поведе още в петата минута – Илкай Гюндоган се разписа след пас на Бернардо Силва. Домакините обаче не се тормозиха и обърнаха първенците още до почивката. Мигел Алмирон вкара в 28-ата минута, а в 39-ата се разписа и Калъм Уилсън.

По-добрата игра на северняците продължи и при започване на второто полувреме, с цел да се стигне до 3:1. Разписа се капитанът на Нюкасъл Киърън Трипиър. Той вкара след превъзходен изстрел от директен свободен удар.

Отговорът на Манчестър Сити беше също толкоз впечатляващ – сред 61-ата и 64-ата Ерлинг Холанд и Бернардо Силва направиха 3:3. В първата обстановка асистенцията беше на Родриго, във втората – на Кевин де Бройне.

До края на мача Сити натисна, само че не съумя да вкара четвърти гол. Освен това реферът сподели и червен картон на Трипиър, само че след интервенция на ВАР той го смъкна до жълт картон.
Лийдс разруши Челси с 3:0
По-рано денем Лийдс взе първа победа над Челси от 20 години насам. Йоркшърци завоюваха безапелационно с 3:0. Сините от Лондон започнаха доста мощно и изпуснаха няколко положения, за което бяха осъдени в 33-ата минута от Брендън Арънсън. Той се възползва и от ужасна неточност на вратаря Менди. Само четири минути по-късно Родриго вкара за 2:0. Това е

След почивката Лийдс вкара още един път – чрез Джак Харисън. Челси също така доигра срещата с човек по-малко поради аления картон на Калиду Кулибали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР