Шампионът Лудогорец постигна една от най-сладките си и със сигурност

...
Шампионът Лудогорец постигна една от най-сладките си и със сигурност
Коментари Харесай

Черно море даде всичко, но отстъпи на Лудогорец с 1:2

Шампионът Лудогорец реализира една от най-сладките си и сигурно най-трудната си победа от началото на сезона. Момчетата на Стойчо Стоев сътвориха цялостен поврат в гостуването на Черно море и надвиха с 2:1 в доста зрелищен мач, който в края обаче се трансформира в борба на нерви.

Домакините летяха по терена преди почивката и имаха куп обстановки, само че осъществиха единствено една посредством Родриго в 28-та минута. Почти незабавно обаче Дан Битон изравни и развръзката остана за второто полувреме. Тогава на сцената излезе Марселиньо.

Бразилецът прекъсна едномесечното си заточение отвън първия тим на " орлите ", появявайки се на терена в 72-та минута, а единствено две по-късно асистира на Клаудиу Кешеру, който сътвори цялостния поврат. Но престоят му на терена беше единствено 13 минути, за които съумя да си изкара два жълти картона и да бъде изпъден в 85-та минута.

Все отново и без него момчетата на Стойчо Стоев удържаха с доста труд преднината си и след тази развръзка останаха единственият непобеден тим в efbet Лига. А и трите точки от " Тича " разрешиха на отбора да се върне на върха на класирането.

Мачът стартира ужасно, като още през цялото време двата отбора се захапаха. Домакините натиснаха през цялото време и натикаха противника в половината му. Още в 3-та минута Патрик Андраде беше покрай откриването на резултата, откакто стреля от границата на наказателното поле, само че мощният му изстрел беше избавен от Пламен Илиев.

" Моряците " продължиха да натискат и да бъдат по-активни, само че набезите им приключваха преди завършващия удар. На стила им на игра не повлия даже и насилствената промяна на Исмаил Иса още преди да са минали 10 минути игра.

Едва към 20-та минута първенците изравниха играта и потеглиха по-смело напред. В 24-та минута беше и най-хубавата обстановка за тях досега в дуела. Тогава Дан Битон получи топката отдясно на наказателното поле и стреля мощно към сглобката на вратата, само че Иван Дюлгеров избави.

Почти незабавно " моряците " отвърнаха уместно. Само две минути по-късно Родриго направи страховит пробив по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където откри непокрития Аристот Ндонгала, който стреля мощно от 7-8 метра, само че Пламен Илиев по свръхестествен метод избави.

Тази въодушевена игра на домакините нямаше по какъв начин да не докара до попадение. В 28-та минута Родриго направи необикновен независим пробив и беше несмущаван до границата на наказателното поле, откъдето стреля със страховит фалц и прати топката тъкмо до дясната греда на Илиев - неспасяемо за 1:0.

Но пък и отговорът на Лудогорец беше мълниеносен. Още в 32-та минута резултатът стана 1:1. Тогава разградчани получиха право да изпълнят директен свободен удар отдясно на наказателното поле, Дан Битон завъртя по страховит метод топката и фалцът на полувисокото осъществяване преодоля цялата отбрана, мина под ръката на вратаря Дюлгеров и се оплете в мрежата му за 1:1.

До почивката имаше още едно ужасно състояние, като то беше за гостите. В 43-та минута Жоржиньо пусна страховит пас за Клаудиу Кешеру, който стреля от воле от границата на наказателното поле, само че Дюлгеров феноменално мазета. Така почивката пристигна при 1:1.

След подновяването на играта двуострите набези продължиха. Отново домакините бяха покрай отбелязването на попадение в 51-та минута, когато Патрик Андраде извърши съвършено директен свободен удар отдясно на наказателното поле, само че ударът му срещна лявата греда на безпомощния Пламен Илиев.

Малко по-късно домакините желаеха и дузпа с искания за игра с ръка на Георги Терзиев, само че такава нямаше, защото бранителят игра с рамо. Първата чиста опция за разградчани след почивката пристигна в 66-та минута, когато Антон Недялков отклони с глава на далечната греда след едно центриране от директен свободен удар и единствено сантиметри не разрешиха на Мавис Чибота да засече в мрежата.

Впоследствие борбата се придвижи в центъра, само че всяка офанзива продължаваше да носи полъха на заплахата. В 72-та минута свърши изгнанието отвън първия тим на Лудогорец на Марселиньо, който влезе като запаса за първи път от месец и единствено две минути по-късно показва феноменалната си класа.

Тогава бразилецът центрира фамозно от левия фланг и качи топката на главата на Клаудиу Кешеру, който с мощно осъществяване, а и с рикошет от бранител, направи беззащитен Иван Дюлгеров и обратът беше цялостен - 2:1 в интерес на първенците.

Това попадение направи извънредно нервни последните минути от дуела. Положенията секнаха, а мачът се трансформира в доста здрава борба. В нея нервите господстваха, а в последна сметка не устояха на героя досега за Лудогорец Марселиньо.

Само за 13-те си минути на терена той се отличи освен с асистенция, само че и с два жълти картона за доста груби нарушавания и в последна сметка в 85-та минута остави отбора си с човек по-малко и направи задачата на първенците извънредно сложна в заключителните моменти от конфликта.

До последния съдийски сигнал домакините налитаха като оси и затягаха до разкъсване обръча към наказателното поле на Лудогорец. Изглеждаше по този начин като че ли изравнителен гол ще падне, само че в последна сметка отбраната на гостите устиска и те се поздравиха с трите точки.

След тази развръзка Лудогорец събра 14 точки на върха на класирането и е с една повече от най-близкия си преследвач Левски. Черно море остава с 9 точки, макар че се показва извънредно от началото на сезона.

Ето и съставите на двата тима:

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Аристот Ндонгала, Патрик Андраде, Родриго, Васил Панайотов, Жордао Кардосо, Исмаил Иса;

Резерви: Иван Дичевски, Велислав Василев, Стефан Станчев, Жоржиньо, Емил Янчев, Илиан Илиев, Йонуц Нягу;

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Дан Битон, Абел Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Джордан Икоко, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски;

Резерви: Ренан, Якуб Швиерчок, Светослав Дяков, Козмин Моци, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки. /gong.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР