Шампионът Балкан победи Рилски спортист с 81:70 (25:7, 27:19, 10:25,

...
Шампионът Балкан победи Рилски спортист с 81:70 (25:7, 27:19, 10:25,
Коментари Харесай

Шампионът Балкан тресна Рилецо в дербито

Шампионът Балкан победи Рилски състезател с 81:70 (25:7, 27:19, 10:25, 19:19) като хазаин в Ботевград в дуел от четвъртия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

С третия си триумф досега баскетболистите на Балкан държат място в топ 3 на краткотрайното класиране дружно с водача Черноморец и Спартак Плевен, до момента в който самоковци позволиха трето следващо проваляне и не престават с актив 1-3. Рилски състезател бе воден от треньора Любомир Киров след оповестеното в минутите преди срещата овакантяване на досегашния ментор Младен Манойлович.

Домакините имаха предимство през цялата среща и не разрешиха на Рилски състезател да поведе в нито един моменти. Балкан започва доста мощно и за 10 минути игра поведе с 25:7. Последва още по-резултатна втора четвърт и на почивката ботевградчани водеха с 26 точки разлика - 52:26.

Гостите от Самоков усъвършенстваха играта си през второто полувреме и след почивката съумяха да понижат изоставането си до 51:62 преди последния интервал. Балкан позволи съкращаване на разликата до 7 точки при оставащи четири минути - 71:64, само че удържа водачеството до края.

Мартин Сотиров бе най-резултатен за триумфа на домакините с 19 точки, 5 битки и 6 асистенции. Карл-Йохан Липс добави 15 точки, 5 битки и 5 асистенции, а Малик Топин се включи с 13 точки и 8 битки.

Чавдар Костов осъществя 25 точки за Рилски състезател, а Джоузеф Лоусън се регистрира с 21 точки и 7 битки. Гостите изгубиха Алекс Симеонов още в края на първата част поради травма на глезена, а мача пропусна Крис Минков, който ще отсъства към месец, защото е претърпял интервенция на рамото. Контузени в лагера на самоковци са още Майкълин Скот и Крейг Осаихвувуомван.

За Балкан следва домакинство на португалския Спортинг Лисабон в шампионата за Купата на ФИБА Европа на 1 ноември, а по-късно на 4 ноември посреща Спартак Плевен в петия кръг на НБЛ. Ден по-късно Рилски състезател ще бъде хазаин на Берое.
 Изненадваща треньорска промяна в Рилски състезател
Изненадваща треньорска промяна в Рилски състезател

Любомир Киров заменя на поста Младен Манойлович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР