Шампионът Аякс не можа да започне с победа сезона в

...
Шампионът Аякс не можа да започне с победа сезона в
Коментари Харесай

Фалстарт за холандските грандове

Шампионът Аякс не можа да стартира с победа сезона в Ередивизие. Седмица след триумфа над ПСВ Айндховен за Суперкупата на Холандия, отборът на Ерик загар Хаг направи тъждество 2:2 при гостуването си на Витес. Домакините на два пъти повеждаха, само че Аякс съумяваше да изравни. Грандът от Амстердам насочи 26 удара към вратата на Ремко Пасвеер, само че трябваше да се задоволи с едната точка, написа Sportal.bg.

Началото беше за Витес и Матуш Беро откри резултата в 13-ата благодарение на рикошет, който заблуди Андре Онана. В средата на полувремето Хаким Зиеш върна към точката на дузпата за Дони ван де Беек и халфът, който е трансферна цел на Реал Мадрид, възвърне равенството. В 55-ата минута някогашният футболист на Аякс Рийхедли Базур направи необикновен пробив и с прекрасен удар простреля Онана - 2:1. В 75-ата Душан Тадич избави гостите с мощен шут под гредата. След 85-ата минута Витес беше с човек по-млко поради червен картон на Базур, само че не позволи поврат.

ПСВ също стъпи изкривено още в първия кръг. " Филипсите " приключиха 1:1 с новака Твенте. Младият японец Кейто Накамура се разписа за някогашния тим на Николай Михайлов в 6-ата минута, а през второто полувреме холандският национал Дензъл Дъмфрис изравни.

В другите мачове Грьонинген победи с 1:0 Емен, а ВВВ-Венло надигра с 3:1 Валвайк. Днес е градското дерби сред Фейенорд и Спарта (Ротердам).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР