Шакира се яви в съда и беше разпитана във връзка

...
Шакира се яви в съда и беше разпитана във връзка
Коментари Харесай

Певицата Шакира се яви в съда по обвинение за укриване на данъци

Шакира се яви в съда и беше разпитана по отношение на обвиняванията против нея в укриване на налози на стойност 14,5 млн. евро. 42-годишната колумбийска звезда влезе в правосъдната зала през задния вход на постройката, с цел да избегне натрупалите се се кореспонденти, фотографи и телевизионни камери.

Според източници е имало ясно разпореждане, певицата да влезе през основния вход на постройката, само че юристите отрекли да има такава правосъдна заповед. Вместо това, Шакира се възползвала от паркомястото на юриста си.

При закрити врата, певицата беше длъжна да показа детайлни и подкрепени с доказателства показания, които да опровергаят обвиняванията против нея в данъчната машинация, която съгласно испанските данъчни служби възлиза на 14,5 млн. евро.

Обкръжена с цялостен тим консултанти, юристи и ПР-експерти, на Шакира са предявани шест обвинявания във финансова машинация. Според прокуратурата, сред 2012 и 2014 година, тя е живяла в Барселона и била в постоянни взаимоотношения с футболиста Жерард Пике. Следовaтeлно тя е трябвало да заявява приходите си и да изпраща данъчните си заявления в Испания.
 Певицата Шакира е следващата звезда, упрекната в укриване на налози Певицата Шакира е следващата звезда, упрекната в укриване на налози
Певицата Шакира е следващата звезда, против която испанската прокуратура повдигна обвиняване за укриване на налози. Смята се, че колумбийката не е внесла...

Но Шакира даде показания, че е живяла през този интервал на Бахамите, като по този метод се е възползвала данъчните преференции там. Според прокуратурата, обаче, юристите на колумбийката са основали мрежа от офшорни компании, чиято цел била да прикриват приходите ѝ.

Шакира е последното име, което влезе в спъсъка с известни персона, които ги обвинявания в данъчни измами. Сред другите имена са футболистът от Реал Мадрид Кристиано Роналдо и оперната певица Монсерат Кабайе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР