Шахзада Дауд, 48-годишен, и синът му Сюлейман Дауд, 19-годишен, са

...
Шахзада Дауд, 48-годишен, и синът му Сюлейман Дауд, 19-годишен, са
Коментари Харесай

Баща и син изчезнаха по време на туристическо разглеждане на „Титаник“ за четвърт милион долара

Шахзада Дауд, 48-годишен, и синът му Сюлейман Дауд, 19-годишен, са на борда на подводница, която води плащащи туристи, с цел да видят „ Титаник “, съобщи Mirror. Корабът се намира на 3800 метра под повърхността на Атлантическия океан, на 600 км. от крайбрежията на Нюфаундленд, Канада.

Семейството на Шахзада Дауд споделя: „ Нашият наследник Шахзада и неговият наследник, Сюлейман, бяха подхванали пътешестване, с цел да посетят останките от Титаник в Атлантическия океан. Към момента контактът с техния подводен транспортен съд е загубен и наличната информация е лимитирана. Ние сме доста признателни за проявената угриженост от страна на нашите сътрудници и другари и бихме желали да помолим всички да се молят за тяхната сигурност. Семейството е добре обгрижвано и се моли на Аллах за безвредното завръщане на членовете на фамилията им. “

Дауд е бизнес консултант, който също е член на борда на Prince`s Trust International.

Екипажът потегля в петък и съгласно бреговата защита плавателният съд се потапя в неделя сутринта, а помощният му транспортен съд, канадският проучвателен ледоразбивач Polar Prince, губи контакт с него към час и 45 минути по-късно. Британският предприемач Хамиш Хардинг, който живее в Дубай, е различен от петимата изчезнали.

58-годишният ръководител на самолетостроителната компания Action Aviation е прочут откривател, който е летял в космоса и държи три международни върха на Гинес.

Неговият доведен наследник Брайън Сас споделя във към този момент изтрита обява във Фейсбук: „ Той е липсващ на подводницата “.


фотография:Twitter

Предполага се, че четирима от хората са туристи, а единият е водачът на подводницата. Смята се, че спасителите са в „ конкуренция с времето “, с цел да доближат до дребния транспортен съд, който има единствено стеснен ресурс от О2. Предполага се, че на кораба има задоволително О2, с цел да издържи към 96 часа, а корабът е потопен под повърхността преди към 48 часа.

Подводницата се ръководи от OceanGate Expeditions, частна компания, която таксува $250 000 за пакет за посещаване на Титаник. Контраадмирал Джон Маугер, пълководец на бреговата защита на Съединени американски щати, споделя, че спомагателни запаси ще дойдат през идващите дни.

„ Това е далечен регион – и е предизвикателство да се извърши търсене там “, споделя той. „ Но ние използваме всички налични средства, с цел да сме сигурни, че можем да локализираме кораба и да спасим хората на борда. “

За разлика от подводниците, които напущат и се връщат в пристанището на личен ход, ТАЗИ подводница изисква транспортен съд, който да я пусне и извади. OceanGate наема Polar Prince да транспортира десетки хора и подводницата до мястото на корабокрушението в Северния Атлантически океан. Подводницата прави няколко гмуркания на една експедиция.

Алистър Грейг, професор по морско инженерство в Университетския лицей в Лондон, споделя, че тези подводници нормално имат падащо тегло, което е „ маса, която могат да освободят при положение на повреда, с цел да ги повдигнат на повърхността, употребявайки плаваемост “.

„ Ако е имало спиране на зареждането и/или спиране на връзката, това може да се е случило и тогава подводницата щеше да се клати на повърхността в очакване да бъде открита “, споделя Грейг.

Друг сюжет е теч в корпуса под налягане, в който случай прогнозата не е добра, споделя той.

„ Ако е слязъл на морското дъно и не може да се издигне още веднъж със лична мощ, опциите са доста лимитирани. Въпреки че подводницата към момента може да е непокътната, в случай че е оттатък континенталния шелф, има доста малко плавателни съдове, които могат да стигнат толкоз надълбоко и сигурно не са водолази. “

Дори в случай че можеха да стигнат толкоз надълбоко, той се съмнява, че биха могли да се прикрепят към люка на подводницата на OceanGate.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР