Шахтьор Донецк ще отпусне 25 милиона долара за подпомагане на

...
Шахтьор Донецк ще отпусне 25 милиона долара за подпомагане на
Коментари Харесай

Шахтьор Донецк отпуска 25 млн. долара за подпомагане на украинските войници и техните семейства

Шахтьор Донецк ще отпусне 25 милиона $ за подкрепяне на бойци и техните фамилии, разгласи президентът на украинския клуб Ринат Ахметов в понеделник. Това се случва единствено един ден след завършване прехвърлянето на крилото Михайло Мудрик от Шахтьор в британския Челси за рекордната сума.

Клубът от Украйна " ще получи 70 милиона евро (76 милиона долара) за футболиста, като се планува вероятно заплащане на още 30 милиона евро под формата на бонуси ". Това е трансферен връх за " миньорите " и целия украински футбол.

Ахметов сподели, че парите ще бъдат отпуснати като част от план, озаглавен " Сърцето на Азовстал ", ориентиран към " подкрепяне на бранителите на Мариупол и фамилиите на починалите бойци ". Украинските сили, защитаващи Мариупол, бяха укрити в стоманодобивния цех Азовстал в продължение на седмици, до момента в който съветските сили се опитваха да завладяват града. Украинските бойци се предадоха през май предходната година.

" Днес отстранявам 25 милиона $ за подкрепяне на нашите бойци и техните фамилии. Парите ще бъдат употребявани за покриване на разнообразни потребности - от обезпечаване на здравно лекуване и поддръжка от всякакво естество до осъществяване на съответни претенции. За да се подсигурява бистрота, планът ще има професионален самостоятелен екип, който ще поддържа връзка със бранителите на Азовстал, техните фамилии и доброволците ", съобщи Ахметов в изказване за формалния уеб страница на клуба, представено от Ройтерс.

Дълги години Челси беше благосъстоятелност на руснака Роман Абрамович, който разгласи клуба за продажба след нахлуването на Русия на територията на Украйна. В момента " сините " са благосъстоятелност на бизнес група, водена от американския магнат Тод Бьоли.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР