СГС разследва Български пощи заради хакерската атака, която спъна работата

...
СГС разследва Български пощи заради хакерската атака, която спъна работата
Коментари Харесай

СГС проверява Български пощи за длъжностни престъпления

СГС проверява " Български пощи " поради хакерската офанзива, която спъна работата на компанията и сътвори големи проблеми на пенсионерите. 

Проверката е и във връзка със сигнал от електронна медия, в който се излагат изказвания за вероятно осъществени длъжностни закононарушения и компютърни закононарушения във връзка сбъднат непозволен достъп до осведомителната система на комерсиално сдружение „ Български пощи “ ЕАД, оповестиха от прокуратурата.

На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт прокурор от Софийска градска прокуратура е разпоредил осъществяване на инспекция по случая. Изискана е информация от ДА „ Народно събрание “, Групово дело „ БОП “, Групово дело „ Национален парк “, Столична дирекция на вътрешните работи дали правят инспекция за хакерската офанзива против " Български пощи ", като е указано след привършване на инспекциите материалите да се изпратят в Софийска градска прокуратура по подготвеност. Също по този начин от " Български пощи " е изискана информация какъв е редът за погашение на пенсии след настъпилия срив в осведомителната система.

След привършване на инспекцията Софийска градска прокуратура ще даде спомагателна информация, съобщи през днешния ден.бг.

През април сдружението стана обект на хакерска офанзива, затруднила работата му по редица посоки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР