СГС отмени европейските заповеди за арест на двама от обвиняемите

...
СГС отмени европейските заповеди за арест на двама от обвиняемите
Коментари Харесай

СГС отмени европейските заповеди за арест по “Нексо”

Софийски градски съд анулира европейските заповеди за арест на двама от обвинените по делото “Нексо ”. Това са Антони Тренчев и Коста Кънчев.

От съда оповестяват, че на 19 септември Софийската градска прокуратура е внесла досъдебно произвеждане с постъпили по него тъжби. Те оспорват издадени европейски заповеди за арест (ЕЗА).

В претекстовете на съда се показва, че издадените европейски заповеди за арест са незаконосъобразни, тъй като не е осъществено съответно приканване на обвинените, написа Българска национална телевизия.

От материалите се открива, че обвинените имат непрекъснати и известни адреси в Обединените арабски емирства. Те не са призовавани от проверяващия орган

Припомняме, че през април Прокуратурата изпрати заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев в Сърбия. Те са обвинени по следствието против криптопирамидата Нексо.

Двамата са притежатели и основни обвинени по следствието на българската прокуратура против криптопирамидата NEXO. Когато те кацат с полет от Дубай на летището в Белград при рутинната паспортна инспекция, сръбските гранични служители на реда открили, че двамата са оповестени за търсене с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол.

Иван Гешев тогава заяви, че двамата обвинени по следствието против NEXO са пристигнали в сръбската столица с цел да се срещнат с укриващия се там Цветан Василев. Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти. Чрез тях те ще се опитат да прекратят наказателните каузи против себе си в България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР