Сграждани и представители на общината в Стамболийски са сигнализирали в

...
Сграждани и представители на общината в Стамболийски са сигнализирали в
Коментари Харесай

Нова авария в завода за хартия в Стамболийски обгази пак града

Сграждани и представители на общината в Стамболийски са алармирали в сряда за остра, задушлива миризма, която се усещала в целия град. Според еколога на миризмата била неспецифична и непозната досега, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив.

При инспекция на Екоинспекцията в завода за произвеждане на целулоза и хартия в Стамболийски е открито, че в ранните часове на 12 април е зародил токов удар в електропреносната мрежа отвън завода, който е траял 17 минути. По тази причина от 6:00 до 6:17 часа софтуерният развой в цялото дружество е бил пресечен, като не се работили и оборудванията за хващане и изгаряне на газовете , причиняващи неприятни миризми. След възобновяване на електрозахранването е почнало поетапно въвеждане на техниката в работен режим.

В момента на инспекцията цялото дружество към този момент работило, като се изключи машината за хартия. Направен обход в края в града посочил, че към този момент не се усещат неприятни миризми.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев написа във " Facebook ", че през последните месеци случаите на разпространяване на неприятни миризми от завода са зачестили и търпението на локалните поданици се изчерпва. Той показва също, че към този момент е давал един път предприятието на прокуратурата и ще го направи отново .

Припомняме, че и в края на февруари изпускане на неприятни миризми и разтревожи хората в града.
 Среднощна инспекция за миризми в Стамболийски
Среднощна инспекция за миризми в Стамболийски

Инспекторите душиха по улиците „ Мадара “, ул. „ Иван Вазов “, парка сред ул. „ Иван Вазов “ и „ Г. С. Раковски “
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР