Сградата на Професионалната гимназия по икономика Д-р Иван Богоров“ в

...
Сградата на Професионалната гимназия по икономика Д-р Иван Богоров“ в
Коментари Харесай

Обновиха и модернизираха Професионалната гимназия по икономика

Сградата на Професионалната гимназия по стопанска система „ Д-р Иван Богоров “ в регион „ Младост “ е напълно актуализирана по план на Община Варна по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ". Той е на стойност 2,8 млн. лева, с началник Христо Недев и включва и гимназията по дървообработване „ “Николай Хайтов “.

Това е най-мащабният ремонт на ПГИ „ Д-р Иван Богоров “ от основаването му - преди 42 години. Санирани са фасадите, осъществена е замяна на дограмата и на отоплителната апаратура, обезпечена е налична архитектурна среда за деца със специфични просветителни потребности- с асансьор, рампа и сервизни пространства на всеки от етажите. Подновени са спортните площадки и е сложено градинско съоръжение. Осем кабинета са оборудвани с интерактивни дъски, видеопроектори и съвременна офис техника. От новата просветителна среда се възползват над 1500 възпитаници и над 140 души личен състав от гимназията и от ОУ „ Антон Страшимиров “, защото учебните заведения употребяват една и съща постройка.

„ Изразявам моята и на сътрудниците признателност към кмета Иван Портних и екипа на Община Варна за осъществяването на плана, тъй като от построяването на учебното заведение през 1976 година подобен огромен ремонт не е осъществяван “ съобщи шефът на ПГИ " Д-р Иван Богоров " Янка Бакалова. Тя добави, че новата среда подсигурява нараснал интерес на родители и възпитаници към учебното заведение, тъй като са основани отлични условия за интегрирано образование, социализиране и приобщаване на учениците със специфични просветителни потребности или в обществен риск, посредством еднакъв достъп на просветителни услуги. " Учебната процедура, провеждана в условия, близки до действителните работни места, дава опция за по-добра реализация на пазара на труда ", добави тя. На събитието участваха още кметът на регион „ Младост “ Христо Христов, представители на администрацията и учители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР