Сградата на бул. Христо Ботев 51 е в лошо конструктивно

...
Сградата на бул. Христо Ботев 51 е в лошо конструктивно
Коментари Харесай

Стоян Стоянов, представител на „Кепитал холдинг груп“: Не х...

" Сградата на бул. " Христо Ботев " 51 е в неприятно градивно положение, по тази причина започнахме събарянето ѝ. Разполагаме с всички нужни документи и съгласно тях нашата постройка не е монумент на културата. Води се някаква обществена дискусия с министъра на културата и НИНКН, а би трябвало този диалог да се води въз основата на  документи. " Това съобщи пред " Марица " Стоян Стоянов, представител на „ Кепитал холдинг груп “, притежател на постройките на бул. " Христо Ботев " 51. Той напомни, че когато са пристъпили към събарянето, складът не е имал статут на самостоятелен монумент на културата, и това е било доказано в две писма от НИНКН. Фирмата разполага с всички нужни документи за бутането. В същото време се разбра, че завчера Специализираният експертен съвет е дал предпазен статут на постройките, които към този момент не съществуват. Експертите упорстват притежателят да входира в Общината план за подсилване на фасадите.

" Това е парадокс! Смениха се няколко държавни управления и никой не даде насоки какво би трябвало да прави със старите хранилища. Затова множеството от притежателите нищо не са подхванали. Сградите не се поддържат и са в сериозно положение. Ако постройка, висока 20 метра, се срути, може да убие хора. Признавам, че персонално аз не вървя в Тютюневия град, тъй като се притеснявам, че някоя стена ще се срути върху главата ми ", сподели още Стоянов. Според него ситуацията от дълго време е изпуснато. Ако преди време бяха споделили по какъв начин да се стопанисват парцелите в Тютюнев град, визията на този квартал щеше да бъде напълно друга, твърди представителят на „ Кепитал холдинг груп “. 

Междувременно от сдружението обмислят да съдят министър Велислав Минеков поради дейностите му от последните дни. 

В два следващи дни той взе участие в акции в Тютюневия град, проведени от арх. Петкана Бакалова и деятели на " Демократична България ", като не се разбра дали е там в ролята си на министър, или като протестър. Вечерта в четвъртък Минеков се е върнал пред склада на бул. " Христо Ботев " 51, заплашвал е служащите, почнал е спор с защитата и е скъсал предпазните ленти, описаха очевидци на случката. Според тях при въпросното посещаване служебният министър не е бил напълно съответен и малко залитал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР