Сградата на бившето консулство на Руската федерация в Русе може

...
Сградата на бившето консулство на Руската федерация в Русе може
Коментари Харесай

Бившето руско консулство, изоставено с изкъртени врати, може да стане Музей на социализма в Русе

Сградата на бившето консулство на Руската федерация в Русе може да бъде превърната в Музей на социализма.

Това е едно от предложенията, които кметът на града Пенчо Милков е показал по време съвещание на публичния съвет по стопански въпроси в града.

В срещата са взели участие и представители на бизнеса, търговски камари, университетски среди, браншови и други цивилен организации от Русе.

Останалите разновидности за бъдещото потребление на бившето консулство са:
място за предпазване на документите от Държавния списък в Русенова постройка на Художествената изложба в градаофис на някоя от обществените служби на общинатакултурен или бизнес център с необятни функционалности за разнообразни събития и начинания, в които да се включат и задграничните посолства в България.
Състоянието на постройката се трансформира в поради това, че предходните ѝ ползватели - съветските дипломати, които напуснаха България през лятото на 2022 година - са се изнесли мебелите, изкъртили са касите на вратите и са оставили парцела в неразпознаваем тип.

От срещата на кмета на Русе с публичния съвет излиза наяве, че тъкмо по този начин е изглеждала постройката и при подписването на приемо-предавателния протокол през 2022 година след изнасянето на руснаците.

Собственик на постройката е Община Русе - само че по този начин и не излиза наяве за какво администрацията е разрешила сходен алегоричен " разгром ".

Кметът Пенчо Милков ръководи общината и през 2022 година, и в този момент.

Милков е кадър на Българска социалистическа партия и е някогашен народен представител, само че през 2021 година стана част от Инициативния комитет за преизбиране на Румен Радев като президент.

През април 2020 година посред публичните терзания към Covid-пандемията и разпространяването на невъобразими тайни теории за разпространяването на вируса - Милков се " прочу ", като разпрати писма до трите огромни мобилни оператора, с цел да пита имало ли 5G антени на територията на община Русе.- заради " сензитивната тематика ", която представлявала " публичен интерес за огромна част от русенци ".

До този миг парцелът на бившето съветско консулство се охранява от Инспектората по защита, публичен ред и сигурност.

Според кмета на община Русе Пенчо Милов постройката би трябвало да остане общинска благосъстоятелност. Същото счита и нейният проектант Венцислав Илиев, който беше засегнат от отношението на съветските дипломати.

Преди да стане дипломатическа задача, на терена в кв. " Възраждане ", там е имало детска ясла, която през 1984 година е решено да бъде преустроена в административен комплекс.

" Руснаците нищо не трансформираха през тези години. От октомври 1985 година, когато подписахме Акт 16, до през вчерашния ден (17 януари) аз съм влизал единствено един единствен път ", споделя арх. Илиев

Генералното консулство на Русия е плащало наем от 2633,79 лева без Данък добавена стойност за терен от 5139 кв.м. и постройка от 460 кв.м. От края на юни 2022 година, когато чиновниците в консулството напущат постройката, тя е необитаема.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР