Сглобката ще управлява не 18 месеца, а години. Кабинетът е

...
Сглобката ще управлява не 18 месеца, а години. Кабинетът е
Коментари Харесай

Пеевски обеща, че кабинетът ще работи с години

Сглобката ще ръководи не 18 месеца, а години. Кабинетът е постоянен и вотът на съмнение няма да мине - това разясниха водачите на партиите от тройната (не)коалиция сред ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, която застана зад ротационния кабинет " Денков-Габриел ".

При избирането на държавното управление при започване на това лято бе стихотворец ангажимент, че кабинетът ще ръководи 18 месеца - първите 9 с министър председател Николай Денков, а останалите 9 месеца - с министър председател Мария Габриел. За този интервал бе начертана стратегия за работа и координиран с нея график за законодателна работа.

" Правителството твърдо ще има време да извърши това решение (за енергетиците - б.а.). И доста други решения ще извършва през идващите години. В това бъдете сигурни ", разгласи Делян Пеевски.

Санкционираният по световния закон за корупция " Магнитски " народен представител, който в последните седмици влиза в ролята на неофициален водач на Движение за права и свободи и напълно фиктивен основен воин във властта, дефинира готвения избор на съмнение като предизборна акция на опозицията. По думите му няма никакви предпоставки сега да се желае оставка на кабинета, защото той си прави работата. Пеевски сподели, че до момента в който се извършват решенията, Движение за права и свободи ще крепи държавното управление.

" Аз по този начин считам, че е извънредно устойчиво евроатлантическо държавно управление и не виждам какво може да го бутне ", сподели още той.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков съобщи, че в този миг опция на кабинета " Денков " няма. По думите му Движение за права и свободи и ГЕРБ са удовлетворени от държавното управление.

На собствен ред председателката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни, че дружно с " Възраждане " и " Има Такъв Народ " са сваляли държавно управление (кабинета " Петков ", първия свален с сполучлив избор на съмнение - б.а.), само че сега имало потребност да не се нагнетява напрежение в бранша, а да се подсигурява приемането на втория транш по ПВУ. Според нея гаранция за това е поддръжката за държавното управление.

" Ще подкрепим държавното управление в този миг ", заключи тя.

На фона на поръчките, че сглобката е постоянна, министър председателят Николай Денков отговори на въпроса дали има доверие на Движение за права и свободи и ГЕРБ по този начин:

" Имам цялостно доверие единствено на жена си "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР