Сглобката не съществува. Нищо сглобено няма. Напротив – те са

...
Сглобката не съществува. Нищо сглобено няма. Напротив – те са
Коментари Харесай

Борисов: Ако на втори тур ПП/ДБ направят безпринципни сглобки, голямата сглобка ще се разруши

„ Сглобката не съществува. Нищо съединено няма. Напротив – те са наши най-яростни съперници, само че не по наша виновност. Това ще си проличи още в сряда ”, разгласи в Казанлък пред част от определените на първи тур кметове на ГЕРБ в Старозагорско водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той предизвести (не)коалиционните си сътрудници от ПП-ДБ: „ Ако на втори тур създадат безпринципни сглобки, огромната сглобка ще се унищожи “. Надявам се и ГЕРБ, и ПП-ДБ да сме рационални и да си спомним, че сме в сглобка. Аз не виждам в сряда по какъв начин можем да седнем дружно да приказваме ”, разяснява той идното начало на парламентарните съвещания след вота.

Борисов акцентира, че с ПП-ДБ е трябвало още преди изборите да се реши за взаимна поддръжка, където са на балотажи – ГЕРБ да е зад техни претенденти, а те – зад тези на ГЕРБ, където нямат свои фрагменти. „ Това щеше да държи сглобката крепко, тя на процедура не съществува. Те играят с нашите съперници против нас. Ако продължат – още идната среда ще си проличи, не по наша виновност “, изясни водачът на ГЕРБ. И се оплака, че най-враждебното отношение към тях идва от ПП-ДБ.

„ Тя е толкоз паянтова тази сглобка, че не знам по какъв начин ще се стигне и до бюджет. 69 депутати от ГЕРБ ще го гласуваме единствено в случай че имаме ясно написан бюджет и какво ще се случва по градовете. Повече не може да им имаме вяра на обещанията. Не написа ли „ Обход на Пазарджик, на Пловдив, на Хасково, по-късно – Русе-Търново… Разбирам, в случай че не желаят тунел под Шипка, да стартират на друго място да го вършат, само че няма план, нищо няма “, сподели той.

„ Не знам с какви очи приказват какво щели да създадат. Три години за какво нищо не направихте, това не са три седмици ”, ядоса се Борисов на предизборните обещания на ПП/ДБ.

На срещата в Казанлък той уточни резултатите от вота на 29 октомври – 537 094 гласа за партията и 1499 депутати в локалните парламенти. „ Политическа партия – 273 184 гласа с 396 депутати, трета политическа мощ. ГЕРБ е партия на цяла България, на градовете и селата. И 18 година сме управлявали столицата. Нека забележим и другите какво могат “, сподели той в Казанлък.

Успехът го имаме – на първи тур имаме 47%, счете той.

„ С външни и олигархични дейности се сътвори преди 3 година вълна. Тази вълна заля София и в този момент отливът потегли през морето, Стара Загора и се върна, до една година ще е и в София. Хората ги видяха за 3 години какво могат. Като всяка вълна е – отива и се връща “, предвижда Бойко Борисов спад в благосклонностите към ПП/ДБ. „ Я си спомнете преди 2 година – загубихме от Има Такъв Народ в Стара Загора. Каква масирана офанзива бе извършена против нормалността “, сподели той на среща в Казанлък дружно с част от определените на първи тур кметове на ГЕРБ.

Сега имаме млади, можещи кметове, ппосочи водачът на ГЕРБ.

Борисов иронизира и реакцията на Корнелия Нинова, която отхвърли поддръжка от ГЕРБ за кандидатката на левицата за кмет на столицата Ваня Григорова. „ Корнелия Нинова толкоз се уплаши, че Ваня Григорова може да победи, че не ни желае поддръжката. Ние не че я предлагаме, просто приканих хората да си изберат сред Държавна сигурност и държавна благосъстоятелност. Отпадат приказките за „ синя София “, че комунизмът е неприятен. Сега ще ми е забавно за Паметника на Съветската войска какво решение ще вземе Терзиев, в случай че е кмет. То ще им се върне всичко. Ще гледаме по какъв начин ще се развият събитията в София “, сподели Борисов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР