Сглобката би се разглобила, ако има някакъв сигнал отвън.Това каза

...
Сглобката би се разглобила, ако има някакъв сигнал отвън.Това каза
Коментари Харесай

Доц. Александър Христов: Сглобката би се разглобила, ако има сигнал отвън

" Сглобката би се разглобила, в случай че има някакъв сигнал извън. "

Това сподели пред БНР преди втория тур на локалните избори доцент доктор Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки.

Доц. Христов разяснява, че каквото и да става със сглобката, сега би било рисково тя да се разглоби поради геополитическата обстановка.

" Това ще е главната причина, заради която партиите в тази сглобка се държат една за друга, " разяснява той.

Той изрази мнение, че излизайки нескрито, несъгласията сред сътрудниците в сглобката в действителност я заздравяват и я вършат " по-устойчива, в сравнение с ни се вижда на пръв взор ".

Анкета на БНР демонстрира, че хората са разочаровани от настъпилия безпорядък и изборната система с решенията за машините. В едно запитаните са съвсем единомислещи – операции могат да се вършат и с двата способа на гласоподаване.

Заради тези " иди ми, дойди ми " се основава съмнение към дейностите на институциите. Видът на гласоподаване съвсем не въздейства върху изборната интензивност, разяснява Христов.

Дали с машина или с хартия, това или не въздейства, или въздейства доста малко върху изборната интензивност, акцентира той.

" Като предписание изборната интензивност, мотивацията на хората да гласоподават изрично се движи от друго, не от метода, по който гласоподават ", безапелационен е Христов. Според него тезите за въздействие на единия или на другия способ на гласоподаване " не почиват на действителности ".

" На втория тур ще има повече хора, които ще гласоподават " против ", единствено и единствено да не завоюва другият. Защото има претенденти, на които те симпатизират, които са отпаднали. Тази мотивация да дадат избор " срещу " е много по-силна на втори тур и сигурно повече от други интервали, в които сме живели. Особено в София конфликтът е и идеологически. Когато има подобен, мотивацията на хората да излязат е по-голямо ", разяснява доцент Александър Христов в предаването " Преди всички ".

" Комуникационните тактики на партиите и поради многото избори се вършат с хълцане и сред двете хълцания няма нищо ", сочат наблюденията на специалиста.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР