Сезонните цветя на балкона вече избледняват. Саксиите обаче обаче не

...
Сезонните цветя на балкона вече избледняват. Саксиите обаче обаче не
Коментари Харесай

Цветята, които може да оставите на балкона през зимата

Сезонните цветя на балкона към този момент избледняват. Саксиите обаче обаче не би трябвало да остават празни. През есента и зимата тук могат да порастват доста многогодишни растения, които не се опасяват от заледяване. Много от тези растения също наподобяват привлекателни през зимата. Те не изискват специфични грижи и украсяват контейнерите в продължение на доста години.

Какви растения можем да отглеждаме на балкона за зимата 

Тези, които са устойчиви на заледяване, мощен вятър, дефицит на вода и заболявания, с една дума - минимум взискателните ще могат да оцелеят до пролетта. Разбира се, с помоща и на грижи от наша страна.

Храсти. Иглолистните дървета и типовете с вечнозелени листа са най-красиви. Атрактивни са и храстите, които губят листата си, да вземем за пример заради забавната форма на клонките (берберис) или цветните плодове (цотонеастер).

Най-добре е да изберете дребни шубраци за кутиите. Ако преди този момент сме засадили мощно растящи сортове, по-добре е да ги пренесем в градината, до момента в който са дребни. От балкона би трябвало да вземете и кипариси и източна мащерка, тъй като могат да изстинат.

" Алпинисти ". През зимата стената на балкона може да бъде украсена с издънки от многогодишни лози като бръшлян, клематис и вирджиния.

Трайни насаждения. Повечето от тях зимуват съвършено във външни саксии. Някои, като шилови флокси, камнеломки и бергени, имат вечнозелени листа. Можем да запълним празните места, оставени от трайни насаждения, да вземем за пример с иглолистни дървета.

Водни растения. Ако някой е отглеждал водни типове от нашата климатична зона през лятото, може да ги остави и за зимата. В този интервал впечатлява теснолистният рогоз с декоративното си изобилие (други губят листата си).

Сезонни растения. В балконските кутии може да има типове, които макар че умират през есента, към момента остават декоративни, като тънък пирен и хелихризум.

Растения за балкона, които ще преживеят зимата 

Само здрави растения могат да оцелеят до пролетта. За да зимуват добре, би трябвало да се грижите за тях през цялата година. Контейнерът би трябвало да бъде оразмерен съгласно силата на растежа им. Поставете обособени екземпляри в устойчиви на заледяване саксии, до момента в който огромните дървени кутии, облицовани с фолио, са най-подходящи за по-големи композиции. Всички контейнери би трябвало да имат дренажни отвори и дренаж на дъното. По време на размразяването pocvaта се полива, с цел да не изсъхне.

Също по този начин е значимо светлолюбивите растения да се слагат на слънчеви места, а сенколюбивите и вечнозелени растения (например тис, белоука) на полусянка, тъй като мощното слънце постоянно ги наранява, изключително при започване на пролетта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР