Сезонът на трева започна кошмарно за Тейлър Фриц след две

...
Сезонът на трева започна кошмарно за Тейлър Фриц след две
Коментари Харесай

Без загубен сет: Фриц спря сензацията на турнира и ще дебютира на 1/4-финал в Шлема!

Сезонът на трева стартира кошмарно за Тейлър Фриц след две ранни отпадания в Хертогенбош и Куинс. Нещата обаче се трансформираха на шампионата в Ийстбърн, където международният номер 14 победи за повторно в кариерата си, а Тейлър продължи да впечатлява с изявите си и на Уимбълдън, като преди минути се класира за дебютния си четвъртфинал на " мейджър " събитие. Това стана факт, откакто Фриц реализира рутинна победа над изненадата на шампионата Джейсън Кублер - 6:3 6:1 6:4, и постави завършек на приказката на австралиеца в Лондон.

Американецът имаше самодейността в свои ръце още през цялото време, когато пречупи противниковия сервис на Кублер, като преди този момент той самият трябваше да се оправя с брейк шансове. Сетът продължи да се развива по усета на любимеца и с бързите си комбинации след сервис Фриц се насочи с бързи темпове към триумфа в откриващата част - 6:3.

Безупречната игра от страна на поставения под номер 11 се придвижи и след почивката. Фриц напълно контролираше протичащото се на корта и направи повече от безапелационен старт на втория сет, увеличавайки серията от следващите геймове на пет - 4:0. До края пък за 99-ия в света не остана нищо, с изключение на да запише почетен гейм към актива си, преди американецът да удвои задатъка си.

Нещата не претърпяха смяна и в третата част. Двамата си размениха по един пробив в самото начало, а след това бяха солидни от линията за начален удар. Играта, препоръчана и от двете страни на мрежата, предвещаваше да следим цялостния формат на частта, само че първенецът от Индиън Уелс направи решителна крачка в край, след която подвигна победоносно ръце.

Taylor Fritz is in the form of his life
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР