Сезонът на тиквата е тук, а тя освен че е

...
Сезонът на тиквата е тук, а тя освен че е
Коментари Харесай

Кой би предположил, че тиквата притежава толкова много полезни вещества

Сезонът на тиквата е тук, а тя като се изключи че е доста вкусна, има и редица изгоди за здравето ни. Октомври месец тя се употребява най-вече като украса в доста страни, а наклонността навлиза с цялостни сили и в нашата просвета. Но през днешния ден ще се съсредоточим върху нейните потребни свойства върху здравословното ни положение. Нека ги забележим:

Изключително богата на потребни субстанции
 Рецепти за есенна маска с тиква за блестяща кожа Рецепти за есенна маска с тиква за блестяща кожа
И ето, че още веднъж пристигна сезонът на по този начин обичаната тиква. Нейната приложимост е обширна, с изключение на като съставен елемент и съществена съставна част за редица яс...

Суровата тиква съдържа доста потребни субстанции, някои от които са каротин, калий, омега-3 мастни киселини, витамини от група В, лутеин, зеаксантин и други Може да си извършите превъзходен сок от сурова тиква, с цел да си подарите всички тези витамини и субстанции. За още по-добър резултат може да добавите малко корен от джинджифил и парче зелена ябълка.
Бета-каротинът и омега-3 мазнините работят удобно на зрението, имунитета и положението на кожата. 
Алфа-каротинът се включва в битката с раковите кафези.

Другите субстанции като лутеин, бета-криптосантин и зеаксантин спомагат за възстановяване на зрението и възспиране на дегенерацията на очите. Калият и каротините също имат удобно деяние върху сърцето.

За да се предпазим от инфаркт и болести на сърдечно-съдовата система, е значимо да хапваме зеленччуци, които са богати на каротини, какъвто е и тиквата. Каротините редуцират производството на холестерол и не му разрешават да увеличи нормите си. Семките на тиквата могат да засилят този позитивен резултат, в случай че ги консумираме постоянно.
От това можем да изведем и обстоятелството, че тиквата има несъмнено въздействие и върху метаболизма, защищава ни от диабет и наднормено тегло.

Количеството фибри в нея спомагат при стомашно-чревни раздразнения. От В-комплекс витамините в нея се съдържат цели 5 – В1, В3, В6, пантотенова и фолиева киселина.
Кукурбитацинът, който се съдържа в известни количества в някои сортове тикви, е нездравословен за микроорганизми и даже избрани животни, само че за нашия организъм е доста потребен – има антибактериално, антивирусно и противовъзпалително свойство.
 Какви са изгодите от тиквата за здравето ни? Какви са изгодите от тиквата за здравето ни?
Тиквата е донесена в Европа от Южна Америка и бързо заема значимо място в готвенето и даже в медицината. В актуалния свят това е просто...

Може би най-важното, несъмнено, поради сериозността на казуса, е антираковото свойство на тиквата. Това се дължи на количеството витамин С в нея, витаминът отстрани свободните радикали и в случай че консумираме постоянно тиква, си го набираме в задоволителни количества, задоволителни за предварителната защита от ракови болести. Важно е да споменем обаче, че с цел да си набавим витамина от тиквата, би трябвало да я хапваме сурова, под термична обработка той се изпарява от нея и няма да можем да се доберем до всичките й потребни свойства. 
Други потребни минерали и витамини, които откриваме в този забавен есенен зарзават, са витамин К, калий, манган, мед, магнезий, желязо и т.н.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР