Сезонът на лятното кино приключи, но от Кинематограф“ са се

...
Сезонът на лятното кино приключи, но от Кинематограф“ са се
Коментари Харесай

Дилема: Късо кино за трудни решения

Сезонът на лятното кино завърши, само че от „ Кинематограф “ са се погрижили да обезпечат и есенни кино преживявания за феновете на късометражните филми. Ако се чудите дали да хванете последния топъл уикенд или да отидете на кино, селекцията „ Дилема: Късо кино за сложни решения “, готова от редакторския екип е точно за вас. Макар и да звучи като някое рядко срещано и екстравагантно животно, алтернативата в действителност е всекидневен звяр. Можете да я засечете на улицата, в магазина, на работа, а нерядко и да се окаже комфортно настанена в личния ви дом. Тя изкусно ни издебва и ни слага в обстановки, в които какъвто и избор да създадем, резултатът е неподходящ за нас. Оказва се обаче, че алтернативата е един от обичаните „ типове “ на сценаристи и режисьори. В този ред на мисли редакторите на „ Кинематограф “ са подготвили една киноселекция, която ще срещне феновете очи в очи с този прекомерно спорен феномен. Пет късометражни кино лентата, който ще насочат предизвикателство към нашите разбирания за действителност, морал и свободен избор.Прожекцията ще се състои в Синегранд, София, на 9 Ноември от 19:30ч.



Премиера и акцент за вечерта ще бъде българското заглавие " Интервю в утробата на кита " на режисьора Рашко Раков, със специфичното присъединяване на Иван Бърнев, Бойко Кръстанов, Христо Петков и Ирмена Чичикова. Това е пробен игрален филм, който е въодушевен от едноименната поема на огромния български стихотворец Константин Павлов в композиция с детайли от три световноизвестни литературни творби: „ Записки от подземието “ на Фьодор Достоевски, „ Мемоари на една монахиня “ от Дени Дидро и „ Човекът и неговите знаци “ от Карл Юнг. Сюжетът въвлича персонажите в лабиринтите на подсъзнанието до степен, в която границите на действителността стартират да се размиват. Едно художествено проучване на човешката душeвност в нейните най-съкровена ранимост и най-неочаквана досетливост. Умът, подложен в парадоксалното положение на едновременен достъп до реалност и сън.

Сред другите заглавия за вечерта има филми от Холандия, Съединени американски щати, Иран и Ливан. Киноленти, които ще ни потопят в нежните и невъобразими селения на детската душа, ще ни изправят пред невъзможните избори по време на международна пандемия, както и в обстановка, в която същинското премеждие се състои в това да останеш вкъщи си.

Следете настоящата стратегия на
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР