Сезон ‘2022 очакваме да бъде в пъти по-успешен от изминалите

...
Сезон ‘2022 очакваме да бъде в пъти по-успешен от изминалите
Коментари Харесай

Първите германци идват в Албена на 9 април. Роуд шоу в Румъния

Сезон ‘2022 чакаме да бъде в пъти по-успешен от миналите два сезона, споделя Велина Гюмова, старши управител „ Продажби ” в курортен комплекс „ Албена ”
- Г-жо Гюмова, обичайно Албена посреща доста туристи от Германия. През т.г. всички огромни туристически изложби – в Берлин, Щутгарт, Мюнхен и други, бяха отсрочени поради международната пандемия. С каква рекламна политика и с какви акции курортният комплекс ще притегли повече туристи от Германия и прилежащите страни?

- Сезон ‘2022 чакаме да бъде в пъти по-успешен от миналите два сезона, както и да се възвърне нормалността на обстановката и пътуването в целия свят. За страдание все още обстановката с анулираните туристически тържища, оказва отрицателно въздействие на туризма, тъй като е неприятен сигнал. Въпреки това министърът на туризма в Германия на 31.12.2021 година направи доста оптимистично послание във връзка посрещането на Новата 2022 година с думите, че този вирус ще става все по-лек като симптоматика и нормалността към живота ще се възвърне. Това за нас е добър знак за сезона.



За тази година сме заложили възобновяване на бюджети за реклама, както и партньорствата ни в тази сфера. Вече участвахме в борсата в Лайциг, възнамерявали сме да участваме и в събитието Ideen Markt, проведено от нашите сътрудници от Маритим през март, както и в туристическото ревю в Турция. Дори сега наши представители има и в Дубай за Експо 2020, където презентират опциите за отмора и събития в курорта, както и зелената политика на компанията.

Планирали сме показване на Албена в Германия и Австрия, както и независимо роуд шоу в Румъния. Ще участваме и на ревюто в София с всички предложения за Сезон ‘2022 - Великден, СПА, Уелнес и Балнео стратегии, спортни лагери и интензивности и общоприети летни предложения.

Работим интензивно с сътрудниците си туроператори за взаимни рекламни акции като специфични Newsletter-и, банери по техните уеб сайтове, презентации пред сътрудници, основаване на нови артикули, които се търсят и прочие.

Полагаме старания в осъвременяването на визията на Албена, както на място, по този начин и в обществените мрежи, в нашия личен уеб страница и се стремим да поддържаме една непрекъсната реклама на всички новости и предложения, както и информативни имейли за всички записали се за нашия News letter.



- Какви интензивности имат туроператорите в Германия и по какъв начин курортен комплекс " Албена " им спомага, с цел да осъществят по-големи размери с туристи от тази страна?

- В разследване на измененията в търсенето и предлагането на информация сътрудниците туроператори трансформираха и методите си на реклама. Ако до в този момент най-важни бяха печатните каталози, то в този момент залагаме на онлайн реклама за хотелите, регулярни мейлинги за Албена, които да опишат какво е Албена и какво предлага, онлайн презентации, по-добро позициониране на уебсайтовете им, реклама в обществените им мрежи, специфични интензивности за райзебюрата, радио реклама с подаръчни ваучери и други. Миналата година Албена се показа ослепително в организацията и провеждането на визитата в Албена, формалния обяд и презентация за над 100 сътрудника от Германия и тази година към този момент имаме доказано сходно мероприятие с наш сътрудник.

Също по този начин сме щастливи да съобщим, че започнахме да работим по нашия проект за реклама с две маркетинг и ПР организации, надлежно в Германия - Global Communication Experts, и в Австрия - PrimCom. И двете организации са познати и с огромен опит в рекламата за компании от туристическия отрасъл и одобриха концепцията и предизвикването извънредно задушевно.



Първите прессъобщения бяха оповестени предходната седмица. За нас немският пазар постоянно е бил пазар на фокус и тази година взехме решение да излезем от общоприетите маркетинг интензивности, които вършим с сътрудниците туроператури, с цел да наложим марката Албена в Германия и да подобрим осведомеността, както за Албена, само че по този начин и за България и курортите по Черноморието ни.  

В мастър проекта и на двете организации се включват огромен набор от акции, както в общоприетите канали за реклама, по този начин и в обществените канали - издание на публикации в профилирана преса и начин на живот списания, прес пътувания в Албена, презентации в Германия и Австрия, правене на Pressmap на Албена, интензивности с Influencer-и през сезона, мейлинги и други.

Обратната връзка от пресрелийзите не закъсня и към този момент получихме позвънявания с похвали от комерсиалното ни аташе в Австрия и наши сътрудници туроператори. Като резервации също отчитаме по-добри продажби по отношение на 2021 година, което е оптимистична наклонност.

- Кога се чака да дойдат първите посетители от Германия и какви услуги те търсят в курорта по време на своята почивка?

- Към днешна дата първите ни резервации за посетители от Германия са от 9 април в хотел „ Фламинго Гранд “. Имаме и няколко доказани тенис групи от Германия през април и по-късно продължаваме сезона със заетости по Великден и поетапното отваряне на останалите хотели. Тази година се вижда възобновяване на записванията от профилираните туроператори на немски пазар, свързани с настаняване и прилагане на балнеолечебна стратегия, които липсваха в последните две години. Редовните полети на Wizz Air и easyJet дават опция за осъществяване на положителни продажби и отвън дейните месеци. В разследване на пандемията и самите туристи станаха по-самостоятелни в образуване на пътуването си  - от дестинация, през хотел, до самолетни билети и трансфер.

- Какъв е профилът на гостите от Германия?

- Албена е място, което може да отговори на съвсем всички стремежи на гостите: от младежи, търсещи дейна отмора и спорт, през фамилии с деца, търсещи безвредно място и атракции за деца, до пенсионери, които търсят отмора с рехабилитационни стратегии. Гостите главно са разпределени по другите сезони - пред и след сезон главно са възрастни хора с включени стратегии, юни и началото на септември са главно дейните и спортно ориентирани посетители, а в пик сезон за фамилиите с деца, които се преценяват с учебните ваканции. Като процентно съответствие са 20% пенсионери, 30%  спортисти и 50% фамилии с деца.

- Кои са обичаните хотели на немските туристи за отмора в Албена?

- Най-търсените хотели се препокриват на всички пазари и те през годините са се потвърдили като бранд и стандарт за качество. На първо място това е хотел Maritim Paradise Blue Albena, който не инцидентно е единственият хотел на отличената немска веригата в България, по-късно е хотел Flamingo Grand Hotel&SPA, който има ненадминатото предимство да е обвързван с двуетажен Медицински СПА Център Медика, вътрешен басейн с полуолимпийски размери и болница, което разрешава той да се експлоатира съвсем целогодишно.

Другите две перли в короната на Албена са хотел „ Калиакра Бийч “ и хотел „ Гергана “, които от години са едни от най-търсените хотели за България освен на немски пазар. Те оферират един от най-хубавите All Inclusive пакети за Албена, а в Калиакра даже има Ultra All Inclusive пакет.

Локацията и на двата хотела сама по себе си е неповторима и ненадмината – те са безусловно на плажа, единият е в тихата зона на комплекса в непосредствена непосредственост до Балтата и спокойствието на река Батовска, а другият във вибрантна зона на комплекса, наоколо да комерсиалната улица и мини лунапарк, плажни питейни заведения. Не бива да пропущаме и хотелите „ Ралица Аква “ и „ Ралица Супериор “, които от 2017 година са с марката ПримаСол, която също е добре позната на немски пазар. Въпреки местоположението им на 600 метра от плажа, безплатният шатъл, плажен ресторант и бар ги вършат безспорни равностойни на хотелите от първа линия, а включеният аквапарк е един от най-хубавите в Европа съгласно ТрипАдвайзер. Други също желани хотели, които от години се продават на първо място на немски пазар са „ Боряна “, „ Сенди Бийч “ и „ Каликра Маре “, който за 2022 година ще е клубен хотел на Алтурс с марката Family and Friends.

- Как вървят ранните записвания измежду гостите от Германия за идния сезон и какви са Вашите упования по отношение на миналата година?

- Към последната седмица записванията на немски пазар сезон 2022 спрямо тези  за същия интервал за сезон 2021 са близо два пъти повече. Това никога не ни успокоява, а в противен случай окуражи ни да реализираме сериозната цел за възобновяване на 80% немски туристи по отношение на сезон 2019. И през тази година не сме очаквали възобновяване на размерите записвания, както са били през 2019 година и сме възнамерявали записвания в последния миг. Към момента дръзвам да настоявам, че се движим по прогнозния проект и се надяваме, че с поддръжката на независимата ни рекламна акция ще успеем да реализираме задачите си за сезон 2022.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР