Сезон 2022 в MotoGP се развива от зле към по-зле

...
Сезон 2022 в MotoGP се развива от зле към по-зле
Коментари Харесай

Куартараро обясни грешките си от Гран При на Австралия

Сезон 2022 в MotoGP се развива от зле към по-зле за международния първенец Фабио Куартараро. До средата на акцията изглеждаше, че французинът ще отбрани сполучливо своята купата, защото имаше повече от победа задатък преди своя непосредствен преследвач Алейш Еспаргаро след успеха си в Германия.

Още от идващия старт в Нидерландия обаче всичко стартира да се обръща. Първо той не приключи на „ Ассен “, първа нула за сезона, а по-късно последва серия от три надпревари, в които той имаше единствено един подиум – второ място то Гран При на Австрия. И това обаче не беше краят на паданието на Куартараро, защото в последвалите четири кръг той записа единствено едно осмо място от Япония и цели три нули в Арагон, Тайланд и по-рано през днешния ден в Австралия.

Тази серия подсети извънредно доста на сезон 2020, когато тогавашният водач на Петронас Ямаха загуби водачеството в шампионата след четирите надпревари в Арагон и Валенсия, в които имаше две отпадания, едно осмо и едно 14-то място. Самият водач обаче изясни, че тези две рецесии имат една съществена разлика между тях, а точно фактът, че в този момент тя не е вследствие на напрежението.

„ Не. Всъщност през 2020 аргументите бяха и механически, и душевен. Сега не чувствам такова напрежение, не мисля прекалено много. Психически не се усещам като през 2020, просто се пробвам да дам най-хубавото от себе си. Карам доста нападателно и постоянно съм покрай грешката, това се случи през днешния ден “, сподели Куартараро, който позволи цели две неточности в надпреварата на „ Филип Айлънд “.
 Алекс Ринс победи в Австралия, Баная със сериозен удар против Куартараро в борбата за купата Алекс Ринс победи в Австралия, Баная със сериозен удар против Куартараро в борбата за купата
Първата от тях бе в четвъртата обиколка, когато той обърка прекъсването за четвъртия завой и мина през зоната за сигурност. След тази си неправилност той се върна в конкуренцията, само че в дъното на подреждането.

В последвалите обиколки Куартараро съумя да стигне още веднъж до зоната на точките, само че позволи още една неточност, този път на втория завой. След нея обаче той напусна надпреварата и записва своята общо четвърта нула за сезона. Така той към този момент има пасив от 14 точки по отношение на Франческо Баная, а след старта в Германия, където той завоюва, а италианецът отпадна, разликата сред двамата бе 91 пункта в интерес на международния първенец.

„ При първата неточност натиснах спирачката прекомерно мощно и моторът се подвигна. Лука (Марини) беше тъкмо пред мен и трябваше да го избегна, по тази причина минах през зоната за сигурност. След това натиснах прекалено много на влизането във втория завой. Самата скорост в завоя не беше друга по отношение на предходната обиколка, просто минах през първия завой доста по-бързо, в сравнение с бях привикнал “, изясни Куартараро за двете си неточности през днешния ден.

„ Сега би трябвало да обърнем нова страница. Имаме единствено една задача – да се опитаме да спечелим. Това ще е най-трудната задача в кариерата ми, само че аз съм подготвен да се боря “, сподели още французина.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Австралия Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Австралия
Неговата борба с Баная за купата през 2022 година наподобява обречена, защото хем италианецът се намира в страхотна форма, хем моторът на Дукати сега е най-хубавият в кралския клас, хем и оставащите две трасета в Малайзия и Валенсия са доста по-удобни за италианските машини. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР