Сезон 2018 започна с купа за Георги Дончев – българският

...
Сезон 2018 започна с купа за Георги Дончев – българският
Коментари Харесай

Георги Дончев започна сезон 2018 с купа на Хокенхайм

Сезон 2018 стартира с купа за Георги Дончев – българският водач записа второ място в влиятелното съревнование на Немската асоциация по моторен спорт, DMV Gran Turismo Touring Car Cup (DMV GTC), на пистата Хокенхайм този уикенд.

Дончев и дебютантът Симеон Филипов се включиха като посетител водачи в два формата – ендюранс серията “Dunlop 60 minutes” и два спринта по 30 минути против 8 противника в класа с модели на Porsche GT3 Cup и още близо 20 GT модели, измежду които Mercedes AMG GT3, Corvette Z.06R GT3, Lamborghini Huracan GT3, Pagani Zonda, Audi R8 и доста други.

Техническа щета в автомобила попречи на присъединяване на двамата в серията за устойчивост, само че чудесно каране на Дончев на квалификациите в спринта докара до второ място в стартовата решетка.

Пилотът на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) съумя да резервира позицията си за 16 обиколки, макар прекомерно високото налягане на задните гуми, което направи неговото Porsche 991 GT3 Cup доста мъчно за ръководство в завоите.

Наред с второто място в класа, Георги Дончев финишира и с втора най-бърза обиколка в серията – 1:46.94, с съвсем секунда преди водача Кристоф Дюпре с Porsche 911 GT3 с 1:47.829. За втория спринт зад кормилото застана Филипов, само че дебютантът не съумя да финишира след лек удар от противник по средата на надпреварата.

"Тази година стартира чудесно със страховит Overdrive Lap Battle на Серес, след това и втори на пистата в Бърно, в този момент не преставам с подиум в DMV. Много ми се желае да запазя тази инерция за целия сезон ", показа Георги Дончев след финала и поздрави останалите българи, които се включиха във формата дружно с него – Симеон Филипов и Станислав Добрев.

Основният сезон за Дончев в Porsche Sports Cup стартира след месец още веднъж на Хокенхайм, като тази година българинът ще започва във всички съревнования от програмата, а наред с тях ще се опитва на най-високото „ едномарково ходило “ – Porsche Carrera Cup, както и в още най-малко един старт от DMV GTC през октомври.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР