Сейф ал-Ислам Кадафи, син на бившия лидер на Либия Муамар

...
Сейф ал-Ислам Кадафи, син на бившия лидер на Либия Муамар
Коментари Харесай

Синът на Кадафи се кандидатира за президент на Либия

Сейф ал-Ислам Кадафи , наследник на някогашния водач на Либия Муамар Кадафи , се записва като претендент за президентските избори в страната на 24 декември. Това заяви представител на Висшата изборна комисия в град Себха, където Сейф ал-Ислам е внесъл документите си, съобщи телевизия Al Jazeera.

Синът на сваления преди 10 години деспот е една от няколкото много известни фигури, които ще се борят за президентския пост. Списъкът включва още и министър-председателя Абдул Хамид Дбейба.
 Либия остана без външен министър
Либия остана без външен министър

Криза с назначението на посланици

На фотоси, публикувани в обществените медии, се вижда по какъв начин Кадафи с посивяла брада, очила и обичайната кафява тога и тюрбан подписва документи в регистрационния център в южния град Себха в неделя.

Въпреки обществената поддръжка на множеството либийски фракции и задгранични сили за изборите на 24 декември, вотът към момента е под въпрос, защото съперничещи си структури спорят за разпоредбите и графика.

На огромна конференция в Париж в петък пък беше реализирано единодушие за налагане на наказания на тези, които нарушат или попречат на гласуването.

Очаква се президентските избори да са основен миг в процеса по преустановяване на десетилетието на принуждение и безпорядък след свалянето на Муамар Кадафи от власт през 2011 година
 Меркел настоя за евакуиране на задграничните наемници от Либия
Меркел настоя за евакуиране на задграничните наемници от Либия

Бъдещето на Либия би трябвало да бъде решен от либийските сили и либийските жители, а не от непознато въздействие

евентуално ще употребява носталгията по епохата преди протеста и анализаторите настояват, че той ще бъде измежду водещите претенденти.

В същото време ерата на Кадафи към момента се помни от доста либийци като интервал на недопечен автократизъм, а Сейф ал-Ислам и други фигури от някогашния режим са отвън властта от толкоз дълго, че може да им е мъчно да активизират повече поддръжка от противниците си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР